Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Blog>Lijfblad reviewt Floaten

Blog

Lijfblad reviewt Floaten

02 juli 2015
Deel met je vrienden
 
Maandag 29 juni jl ging ik met collega Tine (hoofdredacteur L’essence) naar FloatCenter Amsterdam voor een floatsessie. Even een uurtje ontspannen in een oase van rust. Tine had al eerder gefloat maar voor mij was het de 1e keer….spannend!
 
We werden ontvangen door Rob Koene, die ons naar de ontspanningsruimte bracht. Hij legde uit wat floaten inhoudt, hoe het is ontstaan en wat we ongeveer konden verwachten. We kregen– onder het genot van een kopje thee - een map met basisregels die we door moesten lezen, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Na ongeveer 10 minuutjes kwam Rob naar ons toe en vroeg ons of wij nog vragen hadden naar aan leiding van de regels. Een floatervaring is namelijk voor iedereen heel anders en persoonlijk. Ik was benieuwd of ik bepaalde plekken (wondjes) moest insmeren vanwege het zoute water (bijt in). Rob gaf aan dat dit voor iedereen verschillend is: de één kan goed tegen pijn en hoeft geen vaseline te smeren; de ander kan het pijnlijke ‘bijtgevoel’ als vervelend ervaren waardoor je floatsessie verstoord wordt. Ik besloot mijn wondjes niet in te smeren; een betere reiniging voor mijn huid is er namelijk niet. 
 

Voorbereiding

Rob bracht ons naar onze persoonlijke floatroom en legde uit wat de bedoeling is. Voordat je het bad (met Epsomzout) instapt spoel je je lichaam even af onder de douche. Je kunt de temperatuur van de douche afstellen. Je gezicht maak je droog en als je eventuele wondjes wilt afschermen smeer je deze in met vaseline. Ook kun je oordoppen in doen als je geen water in je oren wilt krijgen. Er hangt een klein handdoekje welke je aan de deur van het bad kunt hangen. Niets is onprettiger dan met je hand eventuele druppels uit je gezicht te vegen; het zoute water prikt! Dus mocht je wat uit je gezicht willen vegen of heb je een kriebel; pak dan het handdoekje. In mijn cabine waren 3 knoppen aanwezig: de witte knop voor het licht, de grijze knop voor de sterrenhemel en de rode knop is de alarmknop.
 
 
Het bad bevat een flinke laag water, zo’n 30 centimeter. Je kunt er gewoon staan. De floatroom is warm en bevat blauw licht. Je mag zelf bepalen of je het licht uit doet of aanlaat. Om het floaten optimaal te kunnen ervaren besluit ik het licht tijdens de sessie uit te doen. Om te kunnen floaten stap je in het bad en laat je je in het water zakken (je ligt op je rug). Het water ondersteunt je hele lichaam waardoor je blijft drijven. 
 

Ontspanning

Ik had heel even moeite om een fijne houding aan te nemen omdat ik merkte dat ik mijn nek krampachtig hield. Ik hield de eerste tien minuten (er speelt dan een zen-muziekje) mijn handen achter mijn hoofd. Vervolgens merkte ik dat ik meer ontspannende en verplaatste mijn handen naar mijn buik. Je kunt je armen ook spreiden of je handen omhoog houden. Eerst speelden nog veel gedachten door mijn hoofd (ik moet dit niet vergeten, dat moet ik nog doen) maar al snel zakte ik weg en hoorde en dacht niets meer. Ik was in totale ontspanning en vergat compleet de tijd! De tijd staat namelijk echt even stil. Na 50 minuten gaat er weer een muziekje klinken waardoor je dient op te staan en het bad te verlaten. Het beste is even om te gaan zitten en het handdoekje voor je ogen te houden zodat het zoute water uit je haar er niet in loopt. Uit bad ga je even lekker douchen. Shampoo, douchegel en handdoekken zijn allemaal aanwezig.
 
Rust
Na afloop ga je weer naar de ontspanningsruimte en spreek je je ervaringen door. Je zult merken dat veel dingen overeen komen maar veel ook weer anders is. Floaten is een echte gewaarwording van jezelf! Dat maakt het persoonlijk. Mijn ervaring was prettig en ga het zeker nog een keer doen! 
 
Tip: ga na het floaten lekker iets relaxed doen om nog langer van je ervaring te genieten!
 
1 single floatsessie (60 minuten) kost € 37,50 *. Ook kun je andere heerlijke behandelingen laten doen, kijk hiervoor op www.floatcenteramsterdam.com
 
* Prijzen verschillen per FloatCenter!
 
Bron: Claudia
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 8

Lijfblad 8 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB08-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017