Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Blog>Lijfblad reviewt Sanex ADVANCED AtopiCare

Blog

Lijfblad reviewt Sanex ADVANCED AtopiCare

08 september 2015
Deel met je vrienden
 
Om mensen met huidproblemen te helpen heeft Sanex drie complete lichaamsverzorgingssystemen ontwikkeld voor specifieke huidbehoeften. Ik ga er 1 toelichten: Sanex ADVANCED AtopiCare .
 
Deze lijn is geschikt voor de reactieve en extra droge huid die neigt naar atopi.  De producten binnen de range versterken elkaars werking en zijn ontwikkeld in samenwerking met dermatologen. De AtopiCare-lijn heeft huididentieke lipiden en hydratanten, die aan de ene kant  ernstige droogheid bestrijden, maar aan de andere kant de overgevoeligheid van de huid helpen te verminderen. Hierdoor wordt de huid soepel (geen trekkerig gevoel), verdwijnt de jeuk en wordt de natuurlijke vochtbalans hersteld. Na gebruik van de douchecrème verbetert de barrièrefunctie van de huid en wordt dit resultaat versterkt bij gecombineerd gebruik van de douchecrème én bodylotion. 
 
Omdat bij mij atopisch eczeem is geconstateerd was ik erg benieuwd naar deze lijn. Ik heb de douchecrème, bodylotion en deodorant (spray) getest. De flacons zijn wit en de paarse letters geven de specifieke lijn aan. Het is een mooie productlijn om te zien en er staat duidelijke informatie op de flacon.
 

Douchecrème 

De douchecrème schuimt fijn. Je hebt maar een kleine hoeveelheid nodig om je lichaam te kunnen inzepen. De structuur en geur van de douchecrème vind ik goed: niet te dik en geen aanwezige geur. De geïrriteerde rode plekjes – die ik reeds voor de test had - reageerden niet op het gebruik van de douchecrème. De flacon is niet te groot en past prima op een douche planchet! 
 

Bodylotion

Na het douchen heb ik me – na het afdrogen - ingesmeerd met de bodylotion. Ik vind het fijn dat het een pompflacon is. De emulsie is niet dik, eerder wat dunner. Ik moest daar heel even aan wennen omdat ik reeds een bodylotion gebruik die echt dik van structuur is. Maar na enkele dagen was ik gewend aan de dunnere lotion. Het smeert gemakkelijk uit en mijn huid nam het snel op waardoor ik me gelijk kon aankleden. Mijn huid voelde na paar dagen gebruik comfortabel en zacht aan. De rode plekjes werden zelfs minder. Ook doe je erg lang met de bodylotion, na 4 weken gebruik is deze nog steeds niet op.
 

Deodorant

Ik heb de spray gebruikt omdat ik dit gevoelsmatig fijner vindt. Het is bijna een geurloze deodorant wat ik erg prettig vindt. Je kunt daarna immers je favoriete parfum opdoen! Ik heb mijn oksels behandelt met IPL waardoor mijn oksels haarloos zijn. De spray kan ik direct op mijn okselhuid sprayen.  Ik kreeg geen irritatie en had gedurende de dag geen last van een nare geur (ivm zweet). Ook tijdens het sporten geeft de deodorant mij een fijn gevoel. Ik krijg geen vervelende zweetgeur door het intensieve sporten.
 

Conclusie

Een erg, fijne lijn die echt wat toevoegt in de drogisterij en die je absoluut kunt adviseren! Ik gebruikte altijd een apotheek product maar ga deze lijn van Sanex zeer zeker aanschaffen. De lijn is betaalbaar en doet wat het beloofd. Na 4 weken gebruik is mijn huid nog steeds gehydrateerd en voelt comfortabel en zacht aan. Ik heb geen last van eczeem gekregen tijdens het gebruik. Ik heb de douchecrème en bodylotion gecombineerd gebruikt en niet apart van elkaar. Ik ben echt enthousiast over deze lijn en zou willen dat Sanex ook met een gezichtsverzorgingslijn komt :-)!
 
Bron: Claudia
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017