Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Blog>Lijfblad reviewt VSM Calendulan Zon

Blog

Lijfblad reviewt VSM Calendulan Zon

01 juli 2015
Deel met je vrienden
 
Nu met het mooie, zomerse weer deze week is het belangrijk om je huid goed in te smeren en te beschermen tegen de zon. Doe je dit niet of onnauwkeurig dan kan je huid verbranden. Zonnebrand wordt veroorzaakt door langdurige blootstelling van de (onbeschermde) huid aan de zon. Bij kortstondige blootstelling aan de zon maakt de huid pigment aan om zich tegen de schadelijk inwerkingen van het zonlicht te beschermen. Je huid wordt dan bruin. Als je huid rood en trekkerig wordt en gaat prikken, ben je aan het verbranden. Sommige delen van je lichaam (schouders, nek, rug en borst) zijn extra gevoelig voor zonnebrand. Maar ook je neus, de bovenkant van je voeten, je wangen en je knieholten zijn kwetsbare plaatsen. 
 
 

Aftersun

Na het zonnebaden houd je het vochtgehalte van je huid op peil met een verkoelende aftersun. Op de redactie hebben wij VSM Calendulan Zon ontvangen. Dit product gebruik je bij lichte verbranding van de huid na het zonnen en zit in een handige sprayflacon. Ideaal om tijdens deze zomerse dagen uit te gaan testen!
 

Gebruik

Calendulan Zon is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 2 jaar. Ik heb het dan ook zowel voor mezelf als voor mijn dochter van 4 jaar gebruikt. De substantie is licht van textuur; als een lotion. Het smeert gemakkelijk uit en heeft een lichte geur (naar calendula). Je hoeft maar een paar keer te sprayen om je gehele lichaam in te smeren. Ik heb het product nu enkele dagen gebruikt – je kunt het naar behoefte aanbrengen op de huid - en mijn huid voelt zacht en soepel aan. Ik heb geen last van zonnebrand of plekken die nog irriteren. Mijn dochter heb ik nu enkele avonden na het douchen ingesmeerd met Calendulan Zon. Ze heeft niet last van zonnebrand, maar de emulsie is lekker verkoelend en verzorgt haar huid extra. Ik gebruik het voor haar dan ook als een bodylotion.
 
Calendulan Zon bevat Calendula officinalis, wat een desinfecterende, ontstekingsremmende en huidherstellende werking heeft. Het bestanddeel Camphora (kamfer) werkt jeukstillend en verkoelend. Calendulan Zon bevat ook hulpstoffen die hydrateren en de huid zachter en soepeler maken.
 

Conclusie

Calendulan Zon kun je zeker adviseren aan klanten die vragen naar een aftersun of een product die de lichte verbranding tegengaat. Het product doet zeker wat het beloofd!
 
 
Bron: Claudia
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017