Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Gezond>7 t/m 13 september: Migraine Week 2015

Gezond

7 t/m 13 september: Migraine Week 2015

03 september 2015
Deel met je vrienden
 
7 t/m 13 september: Migraine Week 2015
Om het bewustzijn rondom Migraine te vergroten, vindt deze week voor de tweede keer de Migraine Week plaats. Initiatiefnemers de Nederlandse Vereniging voor Hoofdpijnpatiënten, de Vereniging van Nederlandse Hoofdpijncentra en Novartis Consumer Health - a GSK Consumer Healthcare company patiënten vragen aandacht voor de aandoening en mogelijke oplossingen. 
 

Migraine aanpakken

Migraine is een onvoorspelbare ziekte, die heel plotseling en op ongelukkige momenten kan toeslaan. Dat maakt deze vorm van hoofdpijn moeilijk te begrijpen. Openheid over deze ziekte is daarom erg belangrijk. De campagne van de Migraine Week is gericht op patiënten, hun omgeving en gezondheidsmedewerkers en zorgt via on- en offline informatievoorziening dat zij samen migraine efficiënter kunnen aanpakken. 
 

Zelftest en migrainedagboek

Consumenten kunnen bij apothekers en drogisterijen met het keurmerk ‘erkend specialist in de zelfzorg’ en op migraineweek.nl een zelftest en migrainedagboek krijgen. De test geeft een eerste voorlopige evaluatie, en het dagboek helpt inzicht te krijgen in de hoeveelheid aanvallen, de ernst en eventuele patronen of triggers. 
 

Hans Klok ambassadeur

Illusionist Hans Klok heeft zich aan de campagne verbonden. “Als ambassadeur vraag ik meer bekendheid voor de ziekte migraine. Dat is hard nodig, want Nederland telt zo’n drie miljoen migrainepatiënten, maar nog te weinig bewustzijn. Ik weet er alles van, tot mijn dertigste heb ik er veel last van gehad. Ik heb nooit een optreden afgezegd, maar ik zag vaak sterretjes van de pijn. Dat hield op toen ik goede medische hulp zocht en ook vond. Daarom is mijn boodschap: zoek hulp en laat je niet ontmoedigen.” 
 
Bron: MSLGROUP
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017