Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Gezond>Afhoudende reactie minister Schippers over hiv-...

Gezond

Afhoudende reactie minister Schippers over hiv-preventiepil

02 juni 2016
Deel met je vrienden
 
Afhoudende reactie minister Schippers over hiv-preventiepil

Minister Schippers van Volksgezondheid is te afwachtend in de aanpak van hiv in Nederland. Dat blijkt uit haar antwoorden op vragen van D66 Kamerlid Pia Dijkstra over de hiv-preventiepil (PrEP). 

Onverantwoord

Bijzonder teleurstellend, volgens organisaties als Aids Fonds, Soa Aids Nederland, COC Nederland, Hiv Vereniging Nederland en de Nederlandse Vereniging van Hiv-behandelaren. Uitstel van het beschikbaar maken van PrEP is volgens hen onverantwoord.

Effectiviteit PrEP al aangetoond

PrEP is een nieuwe preventiemethode die bestaat uit het slikken van een pil die voorkomt dat je hiv oploopt. Schippers zegt geen uitspraken te kunnen doen over de veiligheid de effectiviteit van deze pil, omdat die in Europa nog niet geregistreerd is door de Europese Medicijnen Autoriteit (EMA). Toch zijn zowel de effectiviteit als de veiligheid van PrEP door wetenschappelijk onderzoek aangetoond. 

Onnodige vertraging

Verwacht wordt dat de EMA dit jaar nog zal besluiten tot registratie van het medicijn Truvada voor gebruik als PrEP in Europa. Door dit af te wachten, loopt de invoering van PrEP in Nederland onnodig vertraging op.

 
Bron: Aids Fonds - Soa Aids Nederland
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017