Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Gezond>Always: helft meisjes stopt met sporten tijdens...

Gezond

Always: helft meisjes stopt met sporten tijdens puberteit

04 juli 2016
Deel met je vrienden
 
Always: helft meisjes stopt met sporten tijdens puberteit

En dat zijn er veel te veel! De nieuwe #LikeAGirl campagne van Always onderzoekt de oorzaak en moedigt meisjes aan om te blijven sporten voor een goede dosis zelfvertrouwen.

Meer zelfvertrouwen

Always, wereldwijd voorloper in de zorg voor meisjes en vrouwen, maakt zich als merk hard om zoveel mogelijk meisjes het zelfvertrouwen van een kampioen te geven. Het merk deed onderzoek, waaruit opvallende cijfers kwamen. Aan het eind van de pubertijd - vanaf 17 jaar - is méér dan de helft van de meisjes gestopt met sporten. Bij jongens van dezelfde leeftijd is het aantal aanzienlijk lager. Veel meisjes verliezen hun zelfvertrouwen tijdens de puberteit, en laat sporten nu net één van de belangrijkste activiteiten zijn om het zelfvertrouwen van jonge meiden te versterken. 

#LikeAGirl met Naomi van As

In de aanloop naar de Rio 2016 Olympische Spelen wil Always meisjes daarom wereldwijd oproepen, aanmoedigen en inspireren om te blijven sporten #LikeAGirl. Tophockeyster Naomi van As is ambassadeur van de campagne. Naomi: “Door te sporten voel je je zelfverzekerd en sterk. Ik heb, net als alle andere meiden, dezelfde onzekerheden ervaren tijdens mijn pubertijd. En natuurlijk heb ook ik er weleens aan gedacht om te stoppen. Maar ik bleef spelen. En sport bleek een belangrijke bouwsteen voor mijn zelfvertrouwen. Tegen de meiden die denken aan stoppen wil ik graag dit zeggen: Ga door, je kan altijd meer dan je denkt. Geloof in jezelf!”

 
Bron: Hill+Knowlton Strategies
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017