Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Gezond>Beweging oplossing voor chronisch vermoeidheids...

Gezond

Beweging oplossing voor chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS)

28 mei 2015
Deel met je vrienden
 
Beweging oplossing voor chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS)
Gestructureerd bewegen en ademhalingsoefeningen tijdens inspanning en rust leveren positieve resultaten op bij patiënten met het chronisch vermoeidheidssyndroom. Dat blijkt uit jarenlang onderzoek door revalidatie- en ME/CVS specialist Stans van der Poel. 
 

Marathon in rust

Tijdens het onderzoek bleek dat het lichaam van chronische vermoeide patiënten in rust meetwaarden vertoont alsof het een marathon loopt en dat het vooral suikervoorraden aanspreekt, terwijl die bedoeld zijn voor zware inspanning.  Na het bestuderen van de resultaten van inspanningstesten ontdekte van der Poel dat het lichaam van CVS patiënten op de helft van de maximale inspanningscapaciteit het meest in balans is. Door gestructureerd te laten trainen op dit niveau, verminderden de vermoeidheidsklachten bij 90 procent van de patiënten.
 

Ontregeld lichaam

Volgens Van der Poel is het lichaam van een patiënt met chronische vermoeidheid zo uit balans geraakt dat het geen kans meer heeft om te herstellen en energievoorraden opnieuw aan te vullen. Ze ontwikkelde een wetenschappelijk gevalideerd instrument waarmee ze de balans van een ontregeld lichaam meetbaar kan corrigeren. Meer bevindingen van Van der Poel staan in het boek Chronische Vermoeidheid, nooit meer. 
 
 
Bron: Marjo van Lijssel
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017