Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Gezond>Bijwerkingen bij Midalgan

Gezond

Bijwerkingen bij Midalgan

16 februari 2016
Deel met je vrienden
 
Bijwerkingen bij Midalgan
Ook bij gebruik van een vrij verkrijgbare crème kunnen bijwerkingen optreden. Gebruikers lijken zich dat niet altijd bewust te zijn. Dat schrijft Bijwerkingencentrum Lareb op zijn website.
 

Bijwerkingenmeldingen 

Lareb heeft tussen mei 2015 en januari 2016 twaalf bijwerkingenmeldingen ontvangen op Midalgan Warm en Midalgan Extra Warm. Deze warmtesmeermiddelen worden gewoonlijk gebruikt bij spierpijn. Na het smeren met deze middelen wordt de huid rood en warm. Soms is de werking sterker dan verwacht, meldt Lareb. Melders beschrijven hun ervaring als verbranding, pijn en een branderig gevoel dat sterker was dan verwacht. 
 

Warmte-effect sterker

Wanneer Midalgan crème aangebracht wordt na het douchen, baden, onder natte kleding of op een afgedekte huid (occlusie), wordt het warmte-effect sterker dan bij het aanbrengen op een droge huid. Deze informatie is pas recent in de vernieuwde gebruiksaanwijzing  opgenomen.
 

Klachten

Ook zijn er enkele meldingen van klachten die mogelijk gerelateerd zijn aan een allergische reactie. Het betreft klachten als kortademigheid, hartkloppingen, bijna flauwvallen, zwelling, jeuk en roodheid. In de gebruiksaanwijzing wordt gewaarschuwd voor een allergische reactie maar consumenten zijn zich meestal niet bewust dat ook op de vrij verkrijgbare crèmes soms heftige allergische reacties kunnen optreden.
Verder was de bijwerking buikpijn enkele keren genoemd. Deze bijwerking staat niet in de gebruiksaanwijzing. Het is niet duidelijk hoe het komt dat deze klachten bij sommige gebruikers kort na het aanbrengen van Midalgan smeersel optreden.
Consumenten zouden beter geïnformeerd moeten worden over mogelijke bijwerkingen van warmtesmeersels, vindt Lareb. Enerzijds via de gebruiksaanwijzing, anderzijds door goede voorlichting aan de balie door de drogisterij- en apotheekmedewerkers.
 
Zie http://www.lareb.nl/Nieuws/2016/Klachten-na-gebruik-Midalgan%C2%AE 
 
Bron: Lareb
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017