Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Gezond>Congres 'Insecten, voedsel van de toekomst'...

Gezond

Congres 'Insecten, voedsel van de toekomst'

19 januari 2016
Deel met je vrienden
 
Congres 'Insecten, voedsel van de toekomst'
Op donderdag 21 januari 2016 vindt in Venlo een congres over insectenteelt plaats. Welke ontwikkelingen en kansen zijn er op dit gebied?
 

Toenemende vraag

Het congres ‘Insecten, voedsel van de toekomst’ wordt georganiseerd door het Insect Protein Innovation Platform (IPIP), een samenwerking tussen bedrijfsleven, overheden en onderzoek- en onderwijsinstellingen. Reden is de belangrijke rol die insecten in de toekomst kunnen spelen als het om de vraag naar eiwitten gaat. Deze neemt toe, terwijl de productie van voldoende plantaardige en dierlijke eiwitten een serieuze uitdaging voor de toekomst vormt. 

Insecten in een supplement?

Vanwege de hoogwaardige eiwitten, geringe behoefte aan ruimte en de lage hoeveelheid afval kunnen insecten een oplossing bieden. Als kant-en-klaar product of als supplement bijvoorbeeld. Grootschalige insectenteelt is daarom een grote, interessante kans voor de food-, feed- en farmaceutische branche. 

‘Insecten, voedsel van de toekomst’

Tijdens het congres worden huidige initiatieven aangehaald en wordt de status besproken van de belangrijkste uitdagingen bij de grootschalige toepassing van insecten als eiwitbron. Hoe zit het bijvoorbeeld met wet- en regelgeving, voedselveiligheid en productstabiliteit? Op de minibeurs tonen een aantal bedrijven hun insectenproducten, zoals die momenteel al op de markt zijn.

Aanmelden

 
Wat? Congres ‘Insecten, voedsel van de toekomst’
Wanneer? Donderdag 21 januari 2016 van 12.30 tot 17.00 uur
Waar? Villa Flora te Venlo
Kosten? Gratis
 
Geïnteresseerd? Aanmelden kan op www.insectinnovation.org
 
Bron: Insect Protein Innovation Platform
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017