Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Gezond>Een fit begin van de zomer

Gezond

Een fit begin van de zomer

13 mei 2015
Deel met je vrienden
 
Een fit begin van de zomer

 

In de zomer voelen we ons over het algemeen fitter. Toch is het ook de periode waarin de dagen lang zijn. Hierdoor zijn we zelf ook langer actief en vragen we veel van ons lichaam. Juist dan kan de weerstand verslechteren en liggen zomerkwaaltjes op de loer.

 

Vraag van Dianne Smit

Kan iemand een koortslip krijgen door een tekort aan vitaminen?

Antwoord

Beste Dianne,

Je kunt geen koortslip krijgen door een vitaminetekort. Een koortslip wordt namelijk veroorzaakt door het herpesvirus. Wel kan het zijn dat je weerstand minder goed is en dat je daardoor vatbaarder bent voor het virus. Vitaminen in je dagelijkse voeding kunnen zorgen voor een goede basisweerstand. Er zijn verschillende vitaminen die de weerstand versterken en zo het lichaam beschermen tegen bijvoorbeeld een zomerverkoudheid. Deze vitaminen helpen bij de aanmaak van witte bloedcellen. Dat zijn als het ware de soldaten van het lichaam. Een ziekmaker, zoals een virus of bacterie, kan dan het lichaam wel binnendringen, maar de witte bloedcellen gaan meteen aan de slag om deze onschadelijk te maken. Met een goede weerstand ben je dus eerder van je klachten af! Vitaminen en mineralen haal je uit gezonde voeding. Eventueel kun je kiezen voor aanvulling in de vorm van een multivitamine. Op www.vitamine-info.nl kun je een weerstandscheck doen om te kijken hoe goed je weerstand op dit moment is.

Vraag van Flip Diederiks

Heb je tips om fit te blijven in de zomer?

Antwoord

Beste Flip,

Je voelt je fit als je zorgt voor een goed dag-nachtritme en voor voldoende slaap. Voor de meeste mensen is dat acht uur, maar dit wisselt sterk per persoon. Ook stress kan zorgen dat we ons niet fit voelen. Zorg daarom voor voldoende ontspanning. Dat kan bijvoorbeeld voor te bewegen. Het mooie van sporten is dat het ook nog zorgt voor energie. Tot slot geldt dat een gezonde voeding je energie geeft. Tip: maak eens een lekkere smoothie van zomerfruit, bomvol vitaminen!

Heb jij een vraag over vitamine? Stuur deze dan in naar info@lijfblad.nl en wie weet behandelt Suzan deze wel in haar volgende rubriek.

Bron: Tekst: Suzan Tuinier
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 

Bekijk ook:

Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017