Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Gezond>Geneesmiddelen verstrekken bij kinderziekten: b...

Gezond

Geneesmiddelen verstrekken bij kinderziekten: bij twijfel niet doen

28 augustus 2017
Deel met je vrienden
 
Geneesmiddelen verstrekken bij kinderziekten: bij twijfel niet doen

Kinderen zijn kwetsbaar. Koorts, huiduitslag, hoest, ieder virus lijken ze op te pikken. Gelukkig is de keuze in de drogisterij reuze, ook voor de kleinste klanten, maar Centraal Bureau Drogisterijbedrijven benadrukt: waakzaamheid is geboden. En: bij twijfel niet doen.

Wie, wat, WASA

Juist omdat een kind ‘kwetsbaar’ is, is het stellen van de zogenoemde WASA-vragen zo belangrijk. WASA staat voor: wie heeft de klacht, aard van de klacht, sinds wanneer is de klacht en wat is er al geprobeerd om de klachten te verhelpen. Dit is, onder gediplomeerde (assistent)drogisten, een veelgebruikt systeem om inhoudelijk advies en voorlichting te geven.

Altijd doorvragen

Het CBD is groot voorstander van WASA, maar adviseert bij kinderen altijd door te vragen: “Schroom niet om door te vragen naar de leeftijd van het kind, het gebruik van eventuele andere middelen en wat verder al aan de klacht is gedaan. Ken de samenstelling van de producten die je verkoopt en let extra goed op de dosering voor de verschillende leeftijdscategorieën. Bekijk desnoods samen met de ouder de bijsluiter en kies voor een gemakkelijke toedieningsvorm zoals zetpillen of een drankje.”

Bij twijfel niet doen

Zet jij je vraagtekens bij het verhaal van een klant of twijfel je of het middel geschikt is? Verkoop het niet en motiveer de ouder om een afspraak bij de huisarts te maken of telefonisch met de huisarts te overleggen. En onthoud: hoe jonger het kind, hoe meer voorzichtigheid er geboden is bij het geven van advies.

 
Bron: Centraal Bureau Drogisterijbedrijven
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 8

Lijfblad 8 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB08-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017