Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Gezond>Homeopathie, een uitkomst voor zwangere vrouwen

Gezond

Homeopathie, een uitkomst voor zwangere vrouwen

06 november 2015
Deel met je vrienden
 
Homeopathie, een uitkomst voor zwangere vrouwen

Tijdens een zwangerschap zijn artsen terecht heel terughoudend met het voorschrijven van medicijnen. Het risico dat de ongeboren baby beschadigd wordt door medicijngebruik is namelijk groot. Maar wat moet je doen als je tijdens de zwangerschap last hebt van allerlei vervelende kwalen? Homeopathie kan dan meestal helpen: het is zeer effectief en bovendien veilig voor moeder en kind.

Misselijkheid

Een van die veelvoorkomende klachten bij zwangere vrouwen is misselijkheid. Vooral in de eerste drie maanden kunnen vrouwen zich hierdoor erg ziek voelen. Als een vrouw bij het opstaan erg misselijk is, zich opgelucht voelt nadat ze heeft overgegeven – of juist niet kan overgeven – zal een homeopaat zeker het homeopathische geneesmiddel Nux vomica overwegen. Het is een van de middelen die gegeven kunnen worden bij zwangerschapsmisselijkheid en staat in het Nederlands bekend onder de toepasselijke naam ‘braaknoot’.

Type patiënt

Nu wordt in de homeopathie niet alleen maar voorgeschreven puur kijkend naar de klacht. Ook wordt er gekeken naar het type patiënt. De patiënt die goed zal reageren op het geneesmiddel Nux vomica voelt zich vaak geïrriteerd en is overgevoelig voor externe prikkels zoals licht, geluid en geur. Heel kenmerkende symptomen dus.

Zaden

De Strychnos nux vomica – zoals de officiële naam luidt – is een middelgrote boom die deel uitmaakt van de Loganiaceae-familie en die voorkomt in India en Zuid-Azië. De zaden in de ronde oranje tot groene vruchten van deze boom bevatten de giftige alkaloïden strychnine en brucine. Deze zaden worden gedroogd en vervolgens gebruikt voor het bereiden van het homeopathische geneesmiddel Nux vomica.

Blauwdruk

Ondanks dat de grondstof voor het geneesmiddel zeer giftig is, is het homeopathische geneesmiddel dat niet. Homeopathische geneesmiddelen berusten namelijk op zeer sterke verdunningen, waarbij de blauwdruk van de oorspronkelijke stof achterblijft in de oplossing. De stof zelf is door de grote verdunning niet meer materieel aanwezig.

Advies op maat

Het homeopathische geneesmiddel Nux vomica werkt voor het belangrijkste deel op het maag-darmstelsel en kan wonderen doen voor vrouwen die aan heftige ochtendmisselijkheid lijden. Nux vomica is echter niet het enige homeopathische geneesmiddel dat helpt bij misselijkheid tijdens de zwangerschap. Zwangere vrouwen met misselijkheidsklachten kunnen daarom het beste te rade gaan bij een homeopaat voor een advies op maat.

Meer informatie? Ga naar www.vereniginghomeopathie.nl

Bron: Tekst: Lilian Peters
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017