Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Gezond>Homeopathie helpt weerstand van kinderen te ver...

Gezond

Homeopathie helpt weerstand van kinderen te verhogen

12 maart 2014
Deel met je vrienden
 
Homeopathie helpt weerstand van kinderen te verhogen
De winter is een periode waarin onze weerstand vermindert. We hebben meer last van griep en verkoudheid; vooral kinderen zijn er vatbaar voor. Soms lijkt er geen einde te komen aan het snotteren en hoesten en de slapeloze nachten. met enkelvoudige homeopathische middelen, als Chamomilla, Belladonna en Pulsatilla, kan het immuunsysteem van deze kinderen versterkt worden.
 

Kindermiddelen

Chamomilla, Belladonna en Pulsatilla maken vaak deel uit van samengestelde homeopathische zelfzorgmiddelen voor uiteenlopende klachten. Daarnaast staan ze in de homeopathie bekend als echte kindermiddelen. Als enkelvoudig middel in een d-potentie - de maat voor decimale homeopathische verdunning - kunnen ze een positieve uitwerking hebben op acute klachten bij kinderen. Deze middelen worden kortstondig gegeven. Zodra het kind zich beter begint te voelen, is de toediening ervan niet langer nodig.
 

Belladonna

Het homeopathisch geneesmiddel Belladonna is gemaakt van de wolfskers - atropa belladonna. Het is een vaste plant uit de Solanaceae-familie en in Nederland zeldzaam. Alleen in Limburg en Gelderland is hij nog te vinden. Belladonna is een echt koortsremmend middel. Belladonna wordt gebruikt bij een heftige koorts, die plotseling opkomt en ook plotseling kan verdwijnen. Het kind straalt vaak grote hitte uit. Het hoofd is heet, vaak is er een rode en een bleke wang en de pupillen zijn vergroot. De klachten kunnen variëren van hoofdpijn en oorpijn tot kiespijn en zijn meestal rechtszijdig.
 

Pulsatilla

Wildemanskruid - pulsatilla pratensis - staat aan de basis van het middel Pulsatilla. Het past bij een kind dat huilerig is en graag getroost wil worden. In het beeld van Pulsatilla passen keel-, neus- en oorklachten die gepaard gaan met geelgroen slijm. Deze kinderen zijn graag buiten; hierdoor gaat de neus weer lopen. De hoest zit ’s avonds en ’s nachts vaak vast, maar overdag komt het slijm los.
 

Chamomilla

Het homeopathisch geneesmiddel Chamomilla is gemaakt van ‘echte kamille’ een kruid dat op humus- en kalkrijke bodem groeit. Graslanden en wegbermen worden vaak opgesierd met deze eenjarige plant. De klachten die in het beeld van Chamomilla passen, zijn kiespijn, oorpijn, darmkrampen en diarree. De kinderen zijn hypersensitief en zij hebben vaak heftige pijn. De overgevoeligheid uit zich vaak in boosheid en schreeuwen. Ze verdragen geen aanraking en willen niet graag getroost worden.
Bron: Lijfblad 2
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017