Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Gezond>Ik ga op reis en neem mee...

Gezond

Ik ga op reis en neem mee...

22 juli 2014
Deel met je vrienden
 
Ik ga op reis en neem mee...
De vakantie staat voor de deur en veel klanten zullen bij je in de winkel komen voor de vakantieboodschappen. Help je klanten ook herinneren aan de reisapotheek, want je kunt sommige producten beter zelf bij je hebben, dan dat je ernaar op zoek moet in het buitenland. Bovendien zijn heel veel producten in het buitenland niet eens vrij verkrijgbaar. Met het volgende geheugensteuntje kun je je klanten helpen om de reisapotheek aan te vullen.
 

Reisziekte

Heeft iemand in het reisgezelschap last van reisziekte, neem dan tabletjes of druppels tegen reisziekte mee.
 

Vakantiestress

Last van stress? Adviseer rustgevende druppels of tabletjes op basis van valeriaan. Of adviseer een middel om goed te kunnen slapen.
 

Allergie

Hooikoorts? Dan is het raadzaam een antihistamine mee te nemen. Dit kan in de vorm van tabletten, oogdruppels en neusdruppels.
 

Pijnstillers

Het is goed om de eigen pijnstillers mee te nemen. Voor kinderen kun je Sinaspril kauwtabletten adviseren. Deze zijn zonder water in te nemen – handig voor onderweg – werken snel en effectief bij pijn en koorts en kunnen al gebruikt worden door kindjes vanaf 3 maanden oud (wel even fijnmaken). Adviseer ook een speciale pijnstiller tegen menstruatiepijn, zoals Aleve Feminax, mee te nemen. Werkt snel en tot wel 12 uur lang, speciaal tegen menstruatiepijn.
 

Verbandmiddelen

Pleisters, zwachtel, verbandtape, wondontsmetting en dergelijke mogen niet ontbreken in de reisapotheek. Ook is het verstandig een thermometer mee te nemen, evenals steriele gaasjes en wondverzorgende zalf, zoals een calendulazalf.
 

Tegen insecten

Wat betreft insecten kun je aan twee categorieën middelen denken: een middel dat insecten op een afstand houdt en een middel voor de verzorging van insectenbeten.
 
Om insecten op een afstand te houden, kun je het volgende adviseren: een spray (voor in de kamer of buiten), citronellakaarsen of –druppels en middelen met DEET of citronella die je op de huid kunt gebruiken.
 
Om insectenbeten te verzorgen: een tekentang (in verschillende varianten), insectenbeetuitzuiger (met verschillende zuignapjes, ook voor slangenbeten) en jeukstillende producten. Er bestaan combinatieproducten die ook geschikt zijn voor kwallenbeten.
 

Maag & darmen

Op vakantie kunnen maag en darmen een beetje van slag raken. Adviseer om producten tegen brandend maagzuur mee te nemen, zoals bijvoorbeeld Maalox, een handige kauwtablet, neutraliseert snel maagzuur. Met frisse muntsmaak. Adviseer eveneens een product dat helpt bij voedselvergiftiging.Ook diarreeremmers zijn verstandig om in de reisapotheek te doen. Let op: diarreeremmers kunnen de werking van de anticonceptiepil verminderen, neem daarom altijd condooms mee. Voor kinderen en senioren is ORS aan te raden; dit product helpt trouwens ook bij voedselvergiftiging. Ook een product tegen obstipatie is aan te raden, want door de reis kan de stoelgang verminderen.
 

Voor baby en kind

ORS bij diarree, een pijnstiller, zoals Sinaspril, een middel tegen reisziekte, luiers, luierbroekjes voor ’s nachts, zwem(luier)broekjes, billenzalf en babyvoeding.
 

Zonbescherming

Zonbescherming voor het hele gezin. Let wel op dat je een factor adviseert die geschikt is voor het huidtype van je klant. Voor baby’s en kinderen adviseer je een product dat geschikt is voor de baby- of kinderhuid. En uiteraard een aftersunlotion om de huid na het zonnebad te verzorgen.
 

Voor de vrouw

Tampons en maandverband mogen natuurlijk niet ontbreken in de reisapotheek. Evenals speciale doekjes voor de intieme zone. Door warmte en zwembadwater kan het vaginale milieu worden aangetast en kan er jeuk en witte geurloze afscheiding ontstaan (vaginale schimmel). Adviseer daarom Canesten GYNO. Het doodt de schimmel en verlicht zo de jeuk. Snel en effectief.
 

En ook...

  • oogdruppels om de ogen te bevochtigen – zoals ogentroost – in het vliegtuig;
  • een hydraterende crème;
  • een crème om eczeemplekjes te behandelen; producten tegen zonneallergie;
  • wasmiddel voor de handwas;  
  • een crème en andere middelen om de voeten te verzorgen, bijvoorbeeld bij zwemmerseczeem;
  • desinfecterende spray - zoals Herôme Direct Desinfect. Snel en effectief en je handen zijn voor 99% bacterie- en virusvrij.
Bron: Lijfblad 05
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017