Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Gezond>Maakt hooikoorts onaantrekkelijk?

Gezond

Maakt hooikoorts onaantrekkelijk?

09 mei 2016
Deel met je vrienden
 
Maakt hooikoorts onaantrekkelijk?

Volgens onderzoek van Tempo wel. Rode ogen, een schrale neus, steeds je neus snuiten… Zes op de tien Nederlanders met hooikoorts voelt zich onaantrekkelijk, en met hun geïrriteerde neus en ogen wekken ze zelfs irritatie op bij hun partner. 

Niezen

Het voortdurend snuiten van de neus wordt door de meeste ondervraagden genoemd als het meest irritante aan hooikoorts. Bij 16% van de Nederlanders met hooikoorts hebben de klachten flinke invloed op hun dagelijks leven en zelfs relatie. Ze voelen zich minder aantrekkelijk, en zorgen voor irritaties bij hun partner. Zo balen partners vaak van het harde niezen, de vermoeidheid en de enorme lading zakdoekjes die door het huis slingert. 

Jongemensenkwaal

Maar… er is nog hoop! Hooikoortsklachten kunnen afnemen naarmate je ouder wordt. Ze openbaren zich tussen de leeftijd van 10 en 30 jaar, waarna het merendeel er binnen 30 jaar overheen groeit. 

Goede voorbereiding

Is het nog niet zover? Zorg dan voor een goede voorbereiding. Tempo heeft bijvoorbeeld zakdoekjes voor de gevoelige neus, zoals Tempo Plus. Deze verzorgen de neus met een balsem met kamille en aloë vera. Fijn! Check daarnaast www.gezondheid.tempo.net om te zien hoeveel pollen er in jouw regio verwacht worden. 

 
Bron: vanhulzen•gummo•kicks
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017