Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Gezond>Melatonine blijft breed verkrijgbaar

Gezond

Melatonine blijft breed verkrijgbaar

04 september 2015
Deel met je vrienden
 
Melatonine blijft breed verkrijgbaar
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) besloot eerder dat melatonineproducten in Nederland vanaf een dosering van 0,3 mg bestempeld moeten worden als medicijn. Dankzij een spoedprocedure van brancheorganisatie NPN gaat dit niet door. 
 

Meer zelfredzaamheid

Dankzij de uitspraak van de Arnhemse rechter blijven de huidige doseringen gewoon beschikbaar. Mensen met melatoninesupplementen kunnen zo zelf aan hun gezondheid blijven werken, iets wat helemaal past in de visie van het Ministerie van Volksgezondheid. Zelfredzaamheid wordt nagestreefd.  
 

Informeren mag

Het blijft daarnaast mogelijk om consumenten te informeren over de werking van melatoninesupplementen bij slaap en bij een jetlag. Volgens de Europese wetgeving is de werkzaamheid van melatonine aangetoond vanaf 0,5 mg en goedgekeurd om te vermelden op supplementen. 
 

Naar de dokter voor een jetlag

Saskia Geurts, directeur van brancheorganisatie NPN, is blij met de uitspraak. Hadden we de rechtszaak verloren? Dan hadden consumenten naar de dokter gemoeten bij een jetlag of tijdens een drukke periode en mocht er ook niets meer over het gebruik op de verpakking staan. Fabrikanten mogen pas bij een dosering vanaf 0,5 mg informeren waar melatonine voor is en hoe het gebruikt wordt. 
 
Bron: NPN, brancheorganisatie van gezondheidsproducten
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017