Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Gezond>Met contactlenzen meer kans op ooginfecties

Gezond

Met contactlenzen meer kans op ooginfecties

16 juli 2015
Deel met je vrienden
 
Met contactlenzen meer kans op ooginfecties
Contactlensdragers hebben vaker een ooginfectie, omdat contactlenzen de bacteriepopulatie in het oog veranderen. Dat concluderen onderzoekers van NYU Langone Medical Center.
 

Meer bacteriën

De onderzoekers vergeleken de ogen van negen contactlensdragers met elf niet-dragers. Dragers van contactlenzen blijken veel meer bacteriën op het oppervlak van het bindvlies te hebben dan mensen zonder lenzen. Het oppervlakte van het oog had bij hen zelfs meer bacteriën dan de huid onder het oog. Van bepaalde bacteriën was de hoeveelheid bij de lenzendragers maar liefst drie keer zo groot als bij de niet-dragers. 
 

Hygiëne

Meer aandacht voor het ooglid en hygiëne is volgens dit onderzoek wel op zijn plek. Onderzoeken in de toekomst kunnen nog aanwijzen of de afwijkende hoeveelheid bacteriën in het oog bij lensdragers veroorzaakt wordt door de vingers die het oog aanraken of de druk die de lens op het oog geeft. 
 
 
Bron: Consumed.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017