Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Gezond>Nieuwe regels online verkoop medicijnen

Gezond

Nieuwe regels online verkoop medicijnen

02 juli 2015
Deel met je vrienden
 
Nieuwe regels online verkoop medicijnen
Vanaf 1 juli 2015 gelden voor het online aanbieden van medicijnen extra regels. Aanbieders van medicijnen die online handelen moeten zich aanmelden bij de overheid (het CIBG) en een speciaal logo op hun website zetten.
 
www.aanbiedersmedicijnen.nl
Als na controle door het CIBG blijkt dat de aanbieder daadwerkelijk verkoopt wat hij wettelijk mag verkopen, wordt de aanbieder opgenomen in de lijst met aanbieders op de officiële website www.aanbiedersmedicijnen.nl. Het logo heeft een link naar aanbiedersmedicijnen.nl. Door op het logo op de betreffende website te klikken, komen mensen terecht bij de lijst met aangemelde aanbieders. Daar kan men controleren of de aanbieder legaal handelt en welk soort geneesmiddelen de aanbieder mag verkopen. Op internetpillen.nl kunnen mensen allerlei tips vinden om online veilig medicijnen te bestellen.
 
De in Nederland aangemelde aanbieders ontvangen deze week het logo, zij zullen dit de komende periode op hun websites plaatsen. 
Bron: Centraal Bureau Drogisterijbedrijven
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017