Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Gezond>Oesterschelp voor kwetsbare baby's

Gezond

Oesterschelp voor kwetsbare baby's

06 oktober 2014
Deel met je vrienden
 
Oesterschelp voor kwetsbare baby's

Het lijkt moeilijk te voorkomen dat sommige baby’s steeds opnieuw aan het snotteren zijn. Ze raken van de ene verkoudheid in de andere. Met name baby’s die veel in aanraking komen met andere kinderen kunnen hier last van hebben. De reden hiervoor is dat hun immuunsysteem nog volop in ontwikkeling is. Voor deze kwetsbare groep kinderen kan homeopathie uitkomst bieden.

Weerstand verhogen

Baby’s hebben weinig weerstand tegen virussen en bacteriën en hoewel de weerstand toeneemt naarmate ze ouder worden, is het immuunsysteem pas rond het zesde of zevende jaar op volle sterkte. Het geven van borstvoeding helpt om de afweer te versterken. Hierdoor krijgen baby’s namelijk allerlei belangrijke stoffen binnen die hen beschermen tegen infecties. Daarnaast zijn er homeopathische zelfzorgmiddelen die met name bij baby’s en kleine kinderen kunnen helpen om de weerstand te verhogen.  Een van de belangrijkste stoffen die aan de basis staan van deze middelen, is het mineraal calcium carbonicum.

Boze buitenwereld

Calcium carbonicum past bij de periode waarin het kind de overgang moet maken van de beschermende wereld thuis naar ‘de grote boze buitenwereld’. De geboorte is bijvoorbeeld zo’n moment. Baby’s kunnen moeite hebben met deze overgang en als gevolg hiervan klachten ontwikkelen. Calcium kan in deze gevallen helpen bij aandoeningen als eczeem, verkoudheid of een vertraagde lichamelijke of geestelijke ontwikkeling.

De oesterschelp

Het homeopathische middel calcium carbonicum is gemaakt van de witte kalkachtige substantie tussen de binnen- en buitenschelp van de oester. Het is dus eigenlijk calcium ostrarium: kalk van de oesterschelp. Ook hierin zien we de symboliek van de binnen- en de buitenwereld: veilig opgesloten en beschermd binnen in de ‘oester’, moet het kindje bij de geboorte naar buiten toe en uit zijn schulp komen.

Andere homeopatische middelen

Ook voor andere klachten die bij baby’s kunnen spelen, is homeopathie een aantrekkelijke behandelmethode.  Denk hierbij aan spruw, spugen, krampjes of verstopping. Het grote voordeel van homeopathische geneesmiddelen is dat zij geen bijwerkingen hebben en dus veilig zijn, ook voor baby’s. Bovendien zijn ze door hun kleine formaat en zoete smaak gemakkelijk in te nemen. Vaak is echter maatwerk vereist. Voor de keuze van het juiste middel voor de baby is het advies van een homeopathisch therapeut of arts noodzakelijk.

Vereniging Homeopathie
De Koninklijke Vereniging Homeopathie Nederland is een onafhankelijke consumentenbelangenorganisatie die objectieve informatie over homeopathie verstrekt aan particulieren en proffessionals. www.vereniginghomeopathie.nl

 
Bron: tekst > Lilian Peters
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 

Bekijk ook:

Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017