Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Gezond>Ondersteun je voeding met een multivitamine

Gezond

Ondersteun je voeding met een multivitamine

12 oktober 2015
Deel met je vrienden
 
Ondersteun je voeding met een multivitamine
Vitamines en mineralen: ze zijn onmisbaar voor een gezond lichaam. Toch lukt het niet altijd hier voldoende van binnen te krijgen. De oplossing? Een multivitamine.
 

Gezond eten?

Natuurlijk doe je goed je best, maar wist je dat slechts een kwart van de bevolking de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad daadwerkelijk haalt? Dat maakten het CBS en het RIVM in april van dit jaar bekend. Uit onderzoek blijkt dat we in Nederland van een aantal vitamines en mineralen minder binnenkrijgen dan de officiële aanbeveling1. Het gaat hierbij om verschillende vitamines en mineralen, zoals vitamine D en B1, selenium, ijzer en magnesium2.
 

Risicogroep

Naast het feit dat we niet altijd even gezond eten, zijn er omstandigheden waarbij je nog beter op je vitamines en mineralen moet letten. Dit geldt voor de volgende groepen:
  • Mensen die streng lijnen.
  • Mensen die veel sporten
  • Alle vrouwen boven de 50 (vitamine D).

Een goede aanvulling

Wanneer je tot één of meerdere van bovenstaande groepen behoort, of niet zo gezond eet, is een multivitamine een makkelijke oplossing waarbij je zeker weet dat je niets tekort komt. Let wel op de dosering en ga voor een multivitamine met 100 tot 300% ADH.
 

Bronnen

1 Mensink, G. B. M.  et al. (2013). Mapping low intake of micronutrients across Europe. The British Journal of   Nutrition. 2013; 110(4): 755-773. doi:10.1017/S000711451200565X
2 Buyse. M. (2014). Suppletie ter voorkoming van micronutriëntentekorten. Voeding Nu:http://www.voedingnu.nl/suppletie-ter-voorkoming-van.230781.lynkx
 
Bron: Vitamine Informatie Bureau
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017