Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Gezond>Patiënten blokkeren tijdens gesprek met arts

Gezond

Patiënten blokkeren tijdens gesprek met arts

23 juni 2016
Deel met je vrienden
 
Patiënten blokkeren tijdens gesprek met arts

Patiënten missen regelmatig belangrijke informatie tijdens een gesprek met de dokter. Zo gaat de boodschap langs hen heen of hebben patiënten niet alles gevraagd wat ze wilden vragen. Dit blijkt uit onderzoek van Zilveren Kruis over artsbezoek, uitgevoerd door TNS NIPO.

Boodschap komt niet aan

Het is ontzettend belangrijk dat arts en patiënt het samen eens worden over de vervolgstappen in een zorgtraject. Toch gaat dit niet altijd gemakkelijk. Uit het onderzoek van TNS NIPO blijkt dat 25% het moeilijk vindt om te begrijpen wat de arts zegt en heeft een derde van de patiënten na afloop geen idee meer wat er precies besproken is. 

Negatieve emoties

Een van de logische oorzaken hiervan zijn negatieve emoties. Uit het onderzoek blijkt dat 1 op de 4 patiënten met negatieve emoties erkent dat deze invloed hebben gehad op de behandelkeuze. Ondanks de soms heftige emoties bereidt deze groep zich niet meer of beter voor op het gesprek, blijkt uit het onderzoek.

Onvoldoende hulpmiddelen

Iemand meenemen naar een gesprek of het gesprek opnemen zijn manieren om ook tijdens emotionele gesprekken de juiste keuzes te maken. Eenvoudig, maar toch worden deze manieren nog onvoldoende benut. Reden voor Zilveren Kruis om een online platform te introduceren dat hierbij helpt. 

Beter naar de dokter

Het online platform ‘Beter naar de dokter’ is ontwikkeld in samenwerking met huisartsen, specialisten en patiënten. Het platform draait om een slimme vragenlijst waarmee patiënten voor elk doktersbezoek een persoonlijke vragenlijst kan maken. Een goede stimulans om beter voorbereid een zorgtraject in te gaan. 

 
Bron: Het PR Bureau
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 8

Lijfblad 8 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB08-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017