Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Gezond>Plantaardigheden: Blaasontsteking homeopathie h...

Gezond

Plantaardigheden: Blaasontsteking homeopathie helpt

13 mei 2016
Deel met je vrienden
 
Plantaardigheden: Blaasontsteking homeopathie helpt

Pijn in de onderbuik, vaak moeten plassen, een branderig gevoel: het zijn de klassieke symptomen van een blaasontsteking. Vaak zal de huisarts antibiotica voorschrijven. Maar ook homeopathie heeft uitstekende resultaten bij de behandeling van een blaasontsteking. 

Vrouwen

Vooral vrouwen zijn gevoelig voor blaasontsteking. Reden daarvoor is dat bij vrouwen de urinewegen dicht in de buurt van de anus liggen, waardoor de E. colibacterie gemakkelijk in de plasbuis terecht kan komen. Daarnaast is de urinebuis korter, waardoor bacteriën sneller de blaas kunnen bereiken. Als je een goede weerstand hebt, hoeft niet ieder contact met de bacterie meteen tot een infectie te leiden. 

Terugkerend probleem

Bij een blaasontsteking is het belangrijk om zo snel mogelijk te beginnen met de behandeling ervan. Dit om te voorkomen dat de blaasontsteking uitmondt in een nierbekkenontsteking. Antibiotica is meestal effectief, maar heeft als nadeel dat de bacteriën op den duur resistent worden. Bovendien vernietigt een antibioticum ook de darmflora. Omdat een blaasontsteking vaak een regelmatig terugkomend probleem is, geven veel mensen de voorkeur aan een homeopathische behandeling.

Homeopathie gaat uit van de hele mens en niet alleen van de klacht. Om die reden bestaat er in de homeopathie niet één geneesmiddel voor blaasontsteking. Wel zijn er een aantal homeopathische geneesmiddelen die vaker ingezet worden bij een blaasontsteking. Een daarvan is staphisagria.

Staphisagria

Delphinium staphisagria (staverridderspoor) is een prachtige blauwbloeiende plant die tot 1,20 meter hoog kan worden. Zij behoort tot de familie van de ranunculaceae en komt oorspronkelijk uit Azië en de zuidelijke regionen van Europa. Het homeopathisch middel wordt gemaakt van de zaden van de plant.

Grenzen

Volgens de klassieke homeopathie heeft de staphisagria-persoonlijkheid moeite met het bewaken van zijn of haar grenzen. Dit kunnen emotionele grenzen zijn, bijvoorbeeld als iemand gepest wordt of gedomineerd. Maar ook de lichamelijke grenzen kunnen overschreden worden. Bijvoorbeeld bij een operatie, waarbij de buitengrens van ons lichaam, de huid, geschonden wordt. De staphisagria-persoonlijkheid draagt haar lot met grote waardigheid en mocht zij al boosheid voelen, dan uit zij dit zelden.

Andere middelen

Staphisagria is een groot middel bij blaasontstekingen, en dan met name in die gevallen waarbij de blaasontsteking ontstaat na seksueel contact of bijvoorbeeld na het inbrengen van een katheder in het ziekenhuis. Daarnaast zijn er nog veel andere middelen die bij blaasontsteking verlichting kunnen brengen. Daarom is advies van een homeopaat over het juiste homeopathische geneesmiddel een must.

Tips om blaasontsteking te voorkomen

  • Drink minimaal 1,5 liter water per dag.
  • Veeg met het toiletpapier van voren naar achteren.
  • Gebruik cranberry (bessen, sap, thee et cetera). 
Bron: Tekst: Lilian Peters
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017