Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Gezond>Primeur op 23e Folia Orthica symposium

Gezond

Primeur op 23e Folia Orthica symposium

24 september 2015
Deel met je vrienden
 
Primeur op 23e Folia Orthica symposium
Butyraat, geproduceerd door darmbacteriën, werkt preventief op het ontwikkelen van eczeem bij heel jonge kinderen. Daarmee kwam immunoloog prof. Ger Rijkers tijdens het Folia Orthica symposium afgelopen 17 september. 
 

Voedsel en Overgevoeligheid

Het Folia Orthica symposium had dit keer de titel Voedsel en Overgevoeligheid. In alle lezingen werd over de rol van probiotica bij voedselovergevoeligheden gesproken.‚Ä®Prof. Rijkers presenteerde baanbrekend en nieuw onderzoek naar de betekenis van probiotica bij de behandeling van heel jonge kinderen met een groot risico op het ontwikkelen van eczeem. 
 

Hoge of lage concentratie

Uit zijn onderzoek blijkt dat kinderen met een relatief hoge concentratie butyraat in hun ontlasting veel minder kans hebben op het krijgen van eczeem dan kinderen met een lage concentratie butyraat in hun ontlasting. 
 

Butyraat?

Butyraat is een vetzuur dat geproduceerd wordt door darmbacteriën. In de PandA-studie leidde het toedienen van probiotica tot hogere concentraties butyraat, waardoor er dus ook een verminderde ontwikkeling van eczeem werd gezien bij de kinderen. 
 
Bron: Stichting Educatie Atrium Innovations
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017