Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Gezond>Sinaasappelsap is de ideale zomerse sportdrank

Gezond

Sinaasappelsap is de ideale zomerse sportdrank

14 augustus 2017
Deel met je vrienden
 
Sinaasappelsap is de ideale zomerse sportdrank

Leef jij je ook in de zomer uit in de sportschool? Goed bezig! Maar… drink je wel genoeg? Sporten is elk seizoen heerlijk, maar kan tijdens warme zomerdagen extra intensief zijn. Je verliest veel vocht en je energieniveau daalt razend snel. Daarom is het extra belangrijk om tijdens het sporten voldoende vocht en voedingsstoffen tot je te nemen. Gelukkig zit in ‘good old’ sinaasappelsap alles wat jij nodig hebt om uitdroging en vermoeidheid tegen te gaan.

Sinaasappelsap ideale sportdrank

Sinaasappelsap zit vol met vitamine C en foliumzuur. Twee voedingsstoffen die jij heel goed kunt gebruiken tijdens een sportieve sessie in de zomer. Vitamine C helpt bij het tegengaan van vermoeidheid, draagt bij aan een normaal energieleverend metabolisme, de normale werking van het immuunsysteem en de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress (wat spierschade kan veroorzaken). Foliumzuur draagt bij aan het functioneren van het immuunsysteem en helpt ook tegen vermoeidheid. Win-win!

Recept: zelfgemaakte isotone sportdrank

Wil jij niet voor standaard sinaasappelsap gaan en er een schepje bovenop doen? Maak dan je eigen isotone sportdrank. Een isotone sportdrank geeft vocht en energie - voor, tijdens en/of na het sporten. Alles wat je nodig hebt is sinaasappelsap, water en een snufje zout. Sinaasappelsap voorkomt vermoeidheid en spierschade, water vult de vochtbalans aan en vermindert het aantal natuurlijke suikers uit het sap en zout dient als aanvulling van de mineralen die je verliest tijdens het sporten.

Een isotone sportdrank maken is makkelijker dan je denkt:

1. Meng de volgende ingrediënten:

  • - 100 ml sinaasappelsap
  • - 100 ml water
  • - klein snufje zout (0,5 gram)

2. Goed schudden en koud serveren

Cheers op een sportieve zomer!

 
Bron: Fruit Juice Matters - FWS
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 8

Lijfblad 8 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB08-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017