Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Gezond>Slank in vijf stappen

Gezond

Slank in vijf stappen

30 januari 2014
Deel met je vrienden
 
Slank in vijf stappen
Een op de twee Nederlanders is te dik. Dik zijn is niet goed voor je zelfvertrouwen en is een risico voor de gezondheid. Afvallen is vaak het eerste advies bij hoge bloeddruk, een hoog cholesterolgehalte, gevoelige kniegewrichten enzo- voort. Een gezonde leefstijl is de basis voor een gezond gewicht, maar soms kan een beetje hulp goed gebruikt worden. in vijf stappen laten we zien hoe je kunt afvallen en op gewicht blijven. 
 

1. Zorg voor vetverbranding

Het opgeslagen vet aanpakken en het nieuwe vet snel verbranden is de eerste stap. Extra bewegen helpt hier prima. Probeer niet te intensief, maar wel voldoende lang te bewegen. Dat zijn de beste tips om volop vet te verbranden. Een stevige wandeling van ruim een half uur achtereen is goed. Qua voeding is de vetverbranding ook te sturen. Zo bevat artisjok een stofje dat cynarine heet en vetverbranding stimuleert. Dit stofje komt in veel grotere hoeveelheden voor in de bladen dan in het hart van de artisjok. Helaas eten we die bladen niet, waardoor de cynarine in de groenbak terechtkomt. Er zijn ook producten met een extract van deze bladeren beschikbaar die goed ingezet kunnen worden als je start met afvallen. Later kun je dan overstappen naar de echte artisjok. Vooral de artisjokharten zijn heerlijk! Ook de stof chromium zorgt voor een goede verbranding van vetten en koolhydraten. Chromium zit vaak een klein beetje in voedingsmiddelen. Extra chromium is te koop als supplement. Wetenschappers van de EU hebben vorig jaar ChromoPrecise als best opneembare chromium onderzocht. Het wordt tien keer beter opgenomen.
 

2. Minder trek

Minder eten valt niet altijd mee, vooral als je maag nog een beetje opgerekt is van je oude eetpatroon. Een makkelijke tip is om extra vezels te eten. Vezels bevatten geen calorieën, maar 
geven wel een goed gevuld gevoel. De nieuwste generatie vezels uit schalen van garnalen vullen niet alleen de maag, maar nemen ook veertig keer hun eigen gewicht aan vet - en cholesterol - op uit de voeding. Als je deze speciale vezels  voor een langere tijd gebruikt, is het goed om er een multivitamine naast te gebruiken en deze drie uur na het innemen van de vetbindende vezels in te nemen. De vezels blokkeren namelijk ook de opname van de in vet oplosbare vitaminen A, D, E en K.
 

Chromium

Het mineraal chromium heeft een dubbelfunctie bij het lijnen. Het helpt de verbranding, maar stabiliseert ook de bloedsuikerspiegel. Als de bloedsuikerspiegel onder een bepaald niveau komt, vaak 2 uur na een maaltijd, vraagt het lichaam om eten zodat het bloedsuikerniveau weer op peil kan komen. Een stabiele bloedsuikerspiegel remt dit effect.
 

3. Minder vet eten

Minder vet eten is belangrijk bij het afvallen. Een handigheidje is het innemen van de vetvreetvezels, die veertig keer hun eigen gewicht aan vet kunnen opnemen en zich zo niet op laten nemen door het lichaam.
 

4. Spijsvertering verbeteren

Ook hier komt de artisjok weer om de hoek kijken. Het is een oude, traditionele aanpak, die in Europa zelfs de registratie heeft van traditioneel kruidengeneesmiddel. Een deel 
van het effect heeft te maken met een goede aanmaak van gal voor de spijsvertering. Mensen die een probleem met teveel gal hebben, kunnen artisjok beter met mate gebruiken en de sterk werkende extracten links laten liggen.
 

5. Detox – ontgiften

Bij het verbranden van vet dat opgeslagen is in de vetcellen komen ook vaak ongewenste stoffen vrij die kunnen zorgen voor een zwaar hoofd en andere ongemakken. Ontgiften is belangrijk. Ook hier is artisjok weer een nuttige helper. 
 

Afvallen

Afvallen is belangrijk, maar niet makkelijk. Een natuurlijk steuntje in de rug kan net het verschil maken. Artisjok blijkt een prima hulpmiddel te zijn, vooral gecombineerd met andere natuurlijke stoffen als vezels en chromium. Extra bewegen is dan nog de laatste stap. Een goede dosering vitamine C heeft laten zien prima te helpen bij vermoeidheid.
 
 
Bron: Lijfblad 1
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017