Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Gezond>Vakantievierders vergeten massaal reisapotheek

Gezond

Vakantievierders vergeten massaal reisapotheek

16 juli 2015
Deel met je vrienden
 
Vakantievierders vergeten massaal reisapotheek
Uit verschillende onderzoeken blijkt dat twintig tot dertig procent van de vakantievierders ziek wordt tijdens de vakantie. Vooral diarree, zonnebrand en insectenbeten komen vaak voor, en zijn goed zelf te behandelen en zelfs te voorkomen. 
 

Voorbereiding

Vakantiegangers die zich voorbereiden door middel van een reisapotheek doen dit vaak niet goed. Er wordt meestal gekozen voor vijf middelen (tegen diarree, verstopping, infectie, zonnebrand en pijn), terwijl er voor een onbezorgde vakantie veel meer nodig is. Denk bijvoorbeeld aan pleisters, verband, een tekentang en iets tegen maagklachten. Jouw advies als drogisterijmedewerker is dus onmisbaar!
 

Ziek, en nu?

Zieke vakantiegangers weten vaak niet wat te doen. Dertig procent raadpleegt het internet, en de helft gaat uiteindelijk naar een plaatselijke arts. In driekwart van de gevallen wordt er dan een medicijn als antibiotica voorgeschreven, terwijl dit voor de meeste aandoeningen helemaal niet nodig is. 
 

Voorkomen

Veel vakantiekwalen zijn prima te voorkomen of zelf te verhelpen. Zo wordt de helft van de vakantiegangers getroffen door zonnebrand (adviseer een goed middel tegen zonnebrand én een product voor na de zon) en heeft dertig procent van de zieken een insectenbeet opgelopen (adviseer middelen tegen allergieën of insectenbeten). 
 
Bron: Neprofarm
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017