Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Gezond>Verandering van de huid tijdens de zwangerschap

Gezond

Verandering van de huid tijdens de zwangerschap

24 november 2015
Deel met je vrienden
 
Verandering van de huid tijdens de zwangerschap

Dat er tijdens de zwangerschap veel in je lichaam verandert, dat weet iedereen wel. Maar wist je ook dat er in deze periode veranderingen van de huid en het haar te zien zijn? Hieronder tien dingen die je waarschijnlijk niet allemaal wist.

Wist je dat …

1. … er nieuwe moedervlekken ontstaan? Daarnaast kunnen bestaande moedervlekken ook donkerder en dikker worden.

2. … je een extra volle haardos hebt, enkel en alleen omdat er minder haren uitvallen dan normaal? Helaas vallen deze ‘extra’ haren enkele maanden na de zwangerschap alsnog uit.

3. … je hele huid donkerder wordt? Maar vooral de huid rond de tepels en de lijn van je navel naar beneden.

4. … je nagels zachter en brozer zijn tijdens de zwangerschap?

5. … je handen vaak warm aanvoelen door de toegenomen bloedcirculatie in het lichaam en je hierdoor ook rode handpalmen krijgt?

6. … je tandvlees extra rood is en er een verhoogde kans is op tandvleesontsteking? Extra aandacht voor mondhygiëne dus!

7. … sommige vrouwen last hebben van overbeharing? Vooral in het gelaat, maar soms ook op armen, benen en rug. De meeste van deze haren verdwijnen ongeveer zes maanden na de bevalling.

8. … er soms tientallen rode vlekjes – ook wel spinnenkoppen genoemd – in het gezicht en de hals tevoorschijn komen? Ook deze verdwijnen meestal weer na de zwangerschap.

9. … ongeveer de helft van de zwangere vrouwen vochtophoping heeft bij de oogleden, in de rest van het gezicht en in de armen en/of benen? Dit is vooral ‘s ochtends bij het opstaan het geval en wordt in de loop van de dag wat minder.

10. … striae de meest bekende en misschien wel meest gevreesde huidaandoening is? Helaas zijn er geen wetenschappelijk bewezen producten die dit kunnen voorkomen.

Bron: Tekst: Marjolein Leenarts
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017