Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Gezond>Vitaminen op reis!

Gezond

Vitaminen op reis!

22 juni 2015
Deel met je vrienden
 
Vitaminen op reis!
De vakantieperiode staat weer voor de deur. Heerlijk op reis of misschien blijf je wel – net als ik – in Nederland. Wat je ook gaat doen, ik wens je een fijne en vitaminerijke zomer!
 
Vraag van Sita van der Plas, moeder van Sam (1) en Benthe (3) 
 
Antwoord 
 
Beste Sita, 
 
Wat een goede vraag! In de vakantie letten de meeste mensen vaak wat minder goed op hun voeding. Je gaat vaker uit eten of je steekt de barbecue aan. De kans is daardoor groot dat jij en je kinderen wat minder vitaminen en mineralen binnenkrijgen. Je hoeft je geen zorgen te maken over het oplopen van een tekort, want zo’n vaart zal dat niet lopen. Toch raad ik je aan om in de zomer door te gaan met het geven van extra vitaminen. Dat geldt vooral voor vitamine D. Kinderen tot 4 jaar hebben namelijk dagelijks 10 microgram extra vitamine D nodig. Sla je een paar weken over, dan kan het zijn dat het geven van een supplement niet meer in je systeem zit. Ga dus ook in de vakantie gewoon door met deze goede gewoonte en geef ze dagelijks extra vitaminen.
 
Vraag van Simon van Rijn, drogist 
 
Antwoord 
 
Beste Simon, 
 
In de zomer worden we minder gauw ziek, waardoor je algauw denkt dat je minder vitaminen nodig hebt. Maar niets is minder waar. Vitaminen heb je het hele jaar door nodig in dezelfde hoeveelheden per dag. Ze zijn niet alleen nodig voor een goede weerstand, maar ook voor bijvoorbeeld onze botten, spieren, geheugen en zenuwstelsel. Het enige echte ‘vitaminevoordeel’ van de zomer is dat we gratis vitamine D binnenkrijgen via de zon. Onze huid kan namelijk vitamine D aanmaken uit zonlicht. Sommige groepen mensen kunnen echter onvoldoende vitamine D aanmaken via zonlicht en hebben het hele jaar door extra vitamine D nodig. Op www.vitamine-info.nl kun je meer lezen over vitamine D.
 
Bron: Tekst: Suzan Tuinier
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017