Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Gezond>Voel je fit in de lente!

Gezond

Voel je fit in de lente!

17 april 2014
Deel met je vrienden
 
Voel je fit in de lente!
In mijn tuin schieten de krokussen de grond uit. Buiten begint de lente. Maar, binnen in mijn lichaam wil dat nog niet zo lukken. Het lijkt wel of mijn lijf nog in de winterstand staat. Gelukkig weet ik waardoor het komt: na een lange, donkere winter is mijn ‘batterij’ leeg. Opladen dus! Vitaminen en mineralen spelen daarbij een essentiële rol.
 

Batterij leeg

Het is een heel natuurlijk verschijnsel dat je aan het begin van de lente minder energie hebt. In de winter zijn de reserves namelijk uitgeput: de ‘batterij’ is als het ware leeg. Aan het begin van de lente kan je lichaam dus best een oppepper gebruiken. Uit onderzoek blijkt dat mensen die zich somber, lusteloos en vermoeid voelen, baat hebben bij een voeding of een supplement met vitamine B1, B3, B6, B11 en de mineralen magnesium  en zink.
 

Vitamine D

Er is nóg een vitamine die zorgt voor vrolijkheid: vitamine D. Deze vitamine wordt in de lente en de zomer gevormd in de huid, onder invloed van zonlicht. In de winter is er echter te weinig zonlicht om vitamine D mee aan te maken. We moeten het dan hebben van de voorraad die we in de zomer hebben opgebouwd. Die voorraad wordt gedurende de winter steeds kleiner. Uit onderzoek blijkt dat een tekort aan vitamine D kan leiden tot depressiviteit.
 

Weer fit

Om je weer fit te voelen is het dus belangrijk om naar buiten te gaan en te zorgen voor voldoende vitaminen en mineralen. Welke vitaminen je nodig hebt en wat ze precies doen, vind je in de tabel.
 

Lentegroente

Mijn krokussen zijn prachtig. Ze verleiden me om regelmatig buiten te zijn en aan het werk te gaan in de tuin. Omdat ik het niet altijd red om voldoende buiten te zijn, slik ik voor de zekerheid extra vitamine D. Ik eet volop gezonde lentegroente en zorg zo voor alle andere vitaminen en mineralen. Met het lentegevoel in mijn hoofd zit het wel goed. Nu kan mijn lichaam toch niet meer achterblijven?
 
In Lijfblad 3 vind je een overzicht van alle 'fitte' vitaminen en mineralen, wat ze doen en waar ze in voorkomen. 
Bron: Lijfblad 3
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017