Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Gezond>Week van de teek: 11 t/m 17 april

Gezond

Week van de teek: 11 t/m 17 april

07 april 2016
Deel met je vrienden
 
Week van de teek: 11 t/m 17 april

Bewustwording

Koninklijke Utermöhlen, leverancier van o.a. de ByeBites Tekenpincet, wil de bewustwording vergroten door tijdens de week van de teek extra aandacht te vestigen op hoe belangrijk het is om een tekenpincet in huis te hebben.
 

Waarom een tekenpincet?

Teken kunnen de ziekte van Lyme overbrengen; een acute infectieziekte die kan leiden tot problemen met het zenuwstelsel, de gewrichten en het hart. De kans op deze ziekte is kleiner als de teek binnen 24 uur op een juiste manier verwijderd wordt. Dat kun je zelf gemakkelijk doen met een tekenpincet.
 

ByBites Tekenpincet

De ByeBites Tekenpincet heeft een 2-in-1 functie waarmee zowel kleine als grote teken eenvoudig en pijnloos verwijderd kunnen worden. Verdoof de teek voor het verwijderen niet met alcohol, jodium of iets anders en controleer goed of er geen delen van de teek achterblijven. Alles netjes verwijderd? Adviseer je klant de plek drie maanden in de gaten te houden en te controleren op kringen. Deze kunnen wijzen op de ziekte van Lyme.
 
Bron: Koninklijke Utermöhlen NV
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017