Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Gezond>Zo gaan die kilo's er écht af

Gezond

Zo gaan die kilo's er écht af

30 januari 2014
Deel met je vrienden
 
Zo gaan die kilo's er écht af
Hij staat ieder jaar weer op nummer één als het gaat om goede voornemens: afvallen. Hoewel we het er tijdens de feestdagen lekker van nemen, wil 64 procent1 van de mensen in het nieuwe jaar aan de slag met goede voornemens op het gebied van sport en voeding. Net even die paar kilo’s eraf voor de zomer. Zo help jij je klant deze voornemens waar te maken.
 

De basis

Het klinkt zo simpel: wie wat kilootjes kwijt wil raken, kan het best gezond eten en regelmatig sporten. Het is belangrijk dat je je bewust wordt van wat je eet. Wat kan helpen, is het bijhouden van een eetdagboekje. Wat eet je eigenlijk op een dag en wat kan er anders? Een goed ontbijt, de lunch en het avondeten zijn de belangrijkste maaltijden van de dag. Daarnaast kan een tussendoortje echt geen kwaad, maar probeer voor iets gezonds te gaan, zoals een stuk fruit.  Je valt pas af wanneer je meer calorieën verbrandt dan je eet. Wie af wil vallen, zal dus moeten sporten! Fietsen, wandelen, zwemmen en aerobics zijn sporten die goed helpen bij het afvallen. Naast deze basis zijn er in de drogisterij verschillende producten te koop die gewichtsverlies kunnen ondersteunen. 
 

Maaltijdvervangers

Behalve gezond eten, kunnen ook maaltijdvervangers helpen bij het afvallen. In plaats van brood of een warme maaltijd, neem je soep, een shake of een reep. Hoeveel maaltijden vervangen worden, hangt af van het gebruikte programma. Dit kunnen drie maaltijden zijn, maar ook één. Op die manier kunnen de vervangende producten goed gecombineerd worden met een gezond voedingspatroon. 
 
Maar wat is precies het geheim achter deze dieetshakes? De producten bevatten veel minder energie dan een gewone maaltijd, maar vullen wel. Hierdoor krijg je op een dag minder binnen, met gewichtsverlies als gevolg. Een andere voordeel is dat de producten zijn afgepast in porties. Een keertje extra opscheppen is er niet meer bij, de shake is je maaltijd. Het risico van maaltijdvervangers gebruiken is dat het eigen voedingspatroon niet aangepast wordt, en je weer aankomt, als je stopt met het dieet. Adviseer de klant dus zeker ook de eigen eetgewoontes aan te pakken.
 

Voedingssupplementen

Hoewel er aan veel maaltijdvervangers extra vitaminen en mineralen worden toegevoegd, is het belangrijk goed in de gaten te houden wat je binnenkrijgt. Een maaltijdvervanger is geen volledige maaltijd, dus een blik op de ingrediëntenlijst kan geen kwaad. Welke vitaminen en mineralen zijn er aanwezig en welke niet? Adviseer eventueel een voedingssupplement.
 

Pillen

Naast maaltijdvervangers zijn er verschillende soorten pillen op de markt die kunnen gebruikt worden bij het afvallen. Deze pillen hebben vaak één of meer functies. Een greep: 
  • hongergevoel verminderen; 
  • vet absorberen; 
  • vetverbranding stimuleren; 
  • spijsvertering en stofwisseling bevorderen; 
  • opname van koolhydraten verminderen.
 
Bron: Lijfblad 1
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017