Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Mooi>Alles wat je wilt weten over nagellakremover

Mooi

Alles wat je wilt weten over nagellakremover

11 maart 2014
Deel met je vrienden
 

Lijfblad nagelexpert Yvonne Bijkersma is beautyspecialist en schrijft als beautyblogger dagelijks op haar pagina www.schoonheidspromotie.nl.

In de rubriek Nagelexpert van deze maand vertel ik je alles over nagellakremover. Welke varianten zijn er en hoe breng je ze aan? Ook geef ik je informatie over hoe je dit product kunt adviseren in de winkel.
 

Zonder aceton

Het wordt nog steeds verkocht: nagellakremover met aceton. Omdat de nagellakremover met aceton veel goedkoper is, zal de klant eerder geneigd zijn om deze te kopen. Maar aceton droogt de nagels en de nagelriemen erg uit. Adviseer je klant daarom een remover te kopen zonder aceton. Die is veel milder.  
 

Verschillende soorten

Tegenwoordig zijn er vele soorten en merken nagellakremovers, zoals:
  • vloeibare remover in een flesje;
  • remover pads;
  • remover-gel in een potje.

In een flesje

Dit is de bekendste manier om de nagellak te verwijderen. Je doet een beetje nagellakremover op een wattenschijfje. Hierna leg je het wattenschijfje op de nagel en laat de remover even een paar seconden inwerken. Je verwijdert de nagellak door het wattenschijfje van achteren - bij het halvemaantje - naar voren te trekken. Hierbij geef je een lichte druk. De nagellak zal snel en gemakkelijk verwijderd worden. 
 

Remover pads

Dit is eigenlijk hetzelfde als de vloeibare remover met een wattenschijfje. Alleen deze zijn al kant-en-klaar. Deze pads zijn in verhouding wel een stukje duurder. Maar ze zijn ideaal voor op vakantie of voor in de handtas.  
 

In een potje

Remover-gel is vrij nieuw en is erg handig voor als je snel van je nagellak af wilt. In de pot zit een spons die doordrenkt is met nagellakremover. Je stopt hier je vinger in en draait hem dan een paar keer heen een weer. De nagel komt er dan weer schoon en zonder lakresten uit. Let er ook hier op dat je een remover adviseert zonder aceton. Ook de gel is erg handig voor op vakantie of voor op je bureau.  
 

Advies

Probeer er achter te komen wat je klant wil. Vindt zij het prettig om nagellak met een wattenschijfje te verwijderen? Dan kan je de klant een vloeibare remover met wattenschijfjes adviseren. Vindt ze dit te veel moeite, dan kan je adviseren om voor de in verhouding iets duurdere kant-en-klare pads te gaan. Merk je dat dit allemaal te veel werk is, adviseer dan een pot kant-en-klare remover.
 
Vóór het lakken Het mooiste resultaat krijg je door eerst te reinigen met een nagellakremover, voordat je je nagels gaat lakken. Zo verwijder je vet en vuil dat op de nagelplaten zit. Hierdoor kan de lak beter hechten en kun je strakker lakken. Ook zal de nagellak hierdoor langer mooi blijven zitten.
 

Tips

  • Gebruik remover zonder aceton. 
  • Remover pads zijn handig voor op reis. 
  • Reinig de nagels voor het lakken. 
Bron: Lijfblad 2
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017