Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Mooi>Dé haartrends van deze zomer

Mooi

Dé haartrends van deze zomer

30 mei 2014
Deel met je vrienden
 

Ingrid Burger is make-upartist, beautyjournaliste en eigenaresse van ColorCrew, hét gespecialiseerde promotie-, events- en adviesbureau in de cosmeticabranche. Meer informatie is te vinden op www.colorcrew.nl.

Heerlijk, de zomer! Niet alleen voor je huid, maar ook voor je haar. Het voordeel van dit seizoen is dat we ons haar niet hoeven in te pakken tegen de kou of te beschermen tegen wind en regen, maar het gewoon lekker kunnen laten wapperen en vooral laten zien. Maar dan wel volgens de laatste trends!
 

Romantisch gevlochten

Je haar vlechten hoort echt bij de zomer. Er zijn zoveel soorten vlechten dat er altijd wel eentje is die bij je past. Kies je voor de Moschino-look, dan vlecht je je haar echt in, aan beide kanten. Maak eerst een scheiding en begin aan de voorzijde met invlechten, waarbij je iedere keer een plukje erbij neemt. Is het haar wat glad en wil je het wat nonchalant en romantisch, maak het dan wat stroever door vooraf een seasaltspray te gebruiken. Vlecht door totdat je twee vlechten overhoudt die je vervolgens vastzet met een paar steekspeldjes. Ook nog steeds leuk is de visgraatvlecht aan één kant van het gezicht; het kost wat meer tijd dan een gewone, maar ziet er super ‘Ibiza-like’ uit.
 

Big hair

Dit is het seizoen voor ‘big hair’. Superleuk, maar dat kun je alleen met de juiste producten. Je haar moet schoon zijn en vooral niet vet; daar krijg je geen volume mee. Breng na het wassen flink veel mousse in het haar aan en föhn het droog met een grote ronde föhnborstel. Zet vervolgens king-size warmterollers in waarbij 
je de plukken vooraf fixeert met lak. Laat de rollers afkoelen, haal ze eruit en borstel het meeste van de krul eruit. Toupeer het haar aan de bovenzijde en fixeer nogmaals met lak. Nog te weinig volume? Breng wat volumepoeder aan die je met je vingertoppen lichtjes bij de haaraanzet in het haar masseert.
 
 
 

Lekker nonchalant

Haar dat er gezond uitziet, maar niet te geknutseld is: dat wil iedere vrouw. De basis is lang haar, waarbij je zelf kunt kiezen waar je je scheiding wilt hebben. Toch zien we dit seizoen veel middenscheidingen. Neem als punt van meting je neus en trek van daaruit een strakke scheiding met een puntkam of een wat meer natuurlijke scheiding met je vinger. Het haar is gewassen met een shampoo en conditioner en gedroogd met een föhn zonder borstel of kam, waarbij je handen het haar vormen. Heb je steil haar en wil je er een hele lichte slag in, spray dan een heatprotector op je haar en trek er een steiltang lichtjes doorheen alsof het een soort krultang is. Je kunt ook kiezen voor een iets mattere look en textuur; seasaltspray is dan perfect.
 

Lage paardenstaart

Helemaal terug is de lage paardenstaart of knot. Is je haar wat pluizig, maak het dan eerst glad met een steiltang. Trek vervolgens met een puntkam een lage zijscheiding en borstel het haar strak naar achteren. Losse haartjes ‘plak’ je vast met flink wat lak. Maak een staart met een elastiekje of grote speld; haarspelden zijn hot! Liever geen staart? Draai het haar in een knot en zet het vast. Wil je een echte grote, klassieke knot, werk dan met een hair-donut waar je het haar omheen draait en vastzet.

 

Bron: Lijfblad 04
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017