Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Mooi>Feestkapsels

Mooi

Feestkapsels

22 december 2014
Deel met je vrienden
 

Net voor de kerst wil iedereen nog even naar de kapper om het haar te kleuren, een andere coupe te laten knippen of gewoon om het even te laten bijpunten. Dit is natuurlijke de perfect basis voor een feestkapsel voor kerst en oud en nieuw. Helaas werkt je kapper niet op deze dagen, dus ga je zelf aan de slag!

Glamour in het kort

Als je denkt dat je er niet glamourous uit kunt zien met kort haar, dan heb je het mis. Een kuifje maak je veel leuker door deze met een stijltang speels een lichte slag te geven naar één zijde, zodat het asymmetrisch wordt. In model houden met een shaper en klaar. In kort haar werken accessoires ook goed. Schuif twee dezelfde schuifspeldjes net boven het oor boven elkaar aan een zijde en het ziet er gelijk feestelijk uit. 

Gala krullen

Je houdt van glamourous, maar toch nonchalant? Ga dan voor mooie krullen. Krullen maken werkt het best op schoon haar. Was het, maak het handdoekdroog, breng er een mousse of een speciaal product voor krullen in je haar en föhn het droog. Zet er daarna warmterollers in: deze geven een mooie vrouwelijke krul. Wil je liever een weelderige krullenbos of zakt je krul snel uit? Gebruik dan een krultang. Voordat je je lok om de tang heen draait spray je er lak op: zo wordt je haar extra beschermd en is de hold van de krul nog langer. Zijn alle krullen gemaakt? Spray een extra laag lak en voor extra glans een shine-spray. Voor de feestdagen kun je er wat goud of zilverkleurige accessoires in het haar doen of een mooi lint.

Opsteken    

Steek je liever je haar op; ook dan gaat dat het makkelijkst door vooraf krullen te zetten. Pak losse plukken en zet deze vast met wat steekspelden. Met haaraccessoires (of haal wat leuks uit je kerstboom) maak je je kapsel nog feestelijker. Houd je meer van een klassiek kapsel dan borstel je de krullen uit. Je hebt ze zeker niet voor niets ingezet want dit is een perfecte basis. Toupeer het haar met een puntkam en draai het aan de achterzijde in een rol en zet met steekspeldjes vast. Houd een pluk aan de voorzijde vrij en zet deze aan de zijkant vast; zo heb je een mooie Grace Kelly look. Ook mooi is het haar strak naar achteren die in een klassieke knot inrolt. Met een mooi lint erom heen en wat shinespray wordt het een echte kerstknot. 

Feestelijk én trendy

Prep je haar met een volumeshampoo, conditioner en een spray wat je haar wat stugger maakt. Dit kan een seasalt spray zijn maar ook een volumepoeder. Trek met een puntkam een ronde scheiding waardoor aan de voorzijde een grote lok ontstaat. Deze halve cirkel begint boven buitenzijde oog en eindigt bij de andere buitenzijde van je oog. Het andere gedeelte van je haar breng je naar achteren in een losse hoge knot, die je vastzet met wat steekspeldjes. De voorste look toupeer je en zet je nonchalant vast, hoe jij dat het leukst vindt. Super makkelijk, feestelijk én trendy!

The next day

Er zitten nog voldoende stylingproducten van de vorige dag in, zodat je in no time een volumineus kapsel kunt maken. Wil je het toch refreshen: gebruik dan voor de snelheid een droogshampoo. Toupeer je gehele haar, borstel het mooi glad naar achteren en zet er een feestelijke haarband in. En wil je het compleet anders? Met een highlight voor 1x geef je het in een handomdraai een totaal andere kleur die je er de volgende dag weer uitwast. To the next party!

Beeld: Syoss

Bron: Tekst: Ingrid Burger
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 8

Lijfblad 8 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB08-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017