Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Mooi>Gelnagellak

Mooi

Gelnagellak

18 april 2014
Deel met je vrienden
 

Lijfblad nagelexpert Yvonne Bijkersma is beautyspecialist en schrijft als beautyblogger dagelijks op haar pagina www.schoonheidspromotie.nl.

Gelnagellak is een speciale nagellak die op de natuurlijke nagelplaat wordt aangebracht. Deze wordt dan uitgehard met een speciale uv-lamp. Het gebruik van een gellak is in korte tijd razend populair geworden. Dit komt, omdat deze lak heel veel voordelen heeft ten opzichte van een gewone nagellak.
 

Gellak aanbrengen

Net als bij een gewone nagellak wordt ook hier eerst een basecoat aangebracht op een goed gereinigde nagel. De basecoat moet daarna uitgehard worden onder een uv-lamp. Vervolgens kies je de gewenste kleur gellak uit en breng je de gel in een strakke, dunne laag op de nagel aan. Hierna moet de lak onder de uv- lamp drogen. Dan breng je een tweede dunne laag aan die je ook weer onder de uv-lamp laat drogen. Ten slotte breng je een topcoat aan en laat deze drogen onder de uv-lamp. Het lijkt of dit allemaal heel erg lang duurt, maar dat is niet zo. Per keer hoeft je hand maar 10 seconden onder de lamp. Het is alleen wel even een kunst om dit zelf onder de knie te krijgen. Zonder een uv-lamp heeft het geen zin om deze lak aan te brengen, de lak blijft dan namelijk niet zitten. Als je het eenmaal onder de knie hebt, dan is het gemakkelijk om aan te brengen. Zowel voor thuisgebruik als in een salon is dit de beste manier om de lak aan te brengen. Inmiddels komen steeds meer merken met een gellak op de markt. De drogist verkoopt een doe-het- zelfpakket.
 

Verschil met gewone lak

Het verschil met gewone lak is groot. Een gewone lak vertoont al snel beschadigingen en moet eigenlijk iedere dag opnieuw aangebracht worden. Een gellak blijft minimaal twee weken mooi strak zitten. Je kan er echt alles mee doen, de lak beschadigt niet. Je kan door de lak heen je nagels verzorgen, omdat de lak luchtdoorlatend is. Een gewone lak heeft deze eigenschappen niet.
 

Uv-lamp

Wees voorzichtig met het gebruik van de uv- lamp. Het is eigenlijk een kleine zonnebank die je niet te vaak moet gebruiken. Je gebruikt het steeds maar heel kort, maar houd hier wel rekening mee. 
 

Verwijderen

De gellak is niet te verwijderen met een nagellakremover. Hiervoor zijn reinigingsdoekjes verkrijgbaar met een speciale vloeistof. Die is niet schadelijk voor de nagel. De gellak is ook te verwijderen met aceton, alleen droogt dit de nagel heel erg uit. Wil een klant dit toch graag op deze manier doen, adviseer haar dan om de nagels hierna goed te verzorgen met een nagelolie van bijvoorbeeld Trind. Deze zal de nagel en de nagelriemen goed hydrateren. Afpeuteren kan ook een verleidelijke optie zijn, maar is zeker niet aan te raden. Hiermee trek je de bovenste laag van je nagels mee. Toch gebeurd? Adviseer de klant dan om de nagel ook in zo’n geval goed te hydrateren met een nagelolie of nagelbalsem. 
 

Nadelen

Gellak kent ook nadelen. Het gebruik van een gellak is duurder dan bij een gewone nagellak. Om een gellak te kunnen gebruiken, moet je allereerst een uv-lamp aanschaffen. Zo’n lamp is erg prijzig, want het is eigenlijk een kleine zonnebank. Bovendien zijn de gellakken iets duurder dan een gewone nagellak. Behalve dat het duurder is, kost het aanbrengen en het verwijderen van een gellak meer tijd. Maar, zoals gezegd, heeft een gellak ook heel veel voordelen. De lak egaliseert de nagel en blijft zeker twee weken lang mooi. En er zijn vele mooie kleuren.
 

Tips

  • Verwijder de gellak met de daarvoor bestemde reinigingspads. 
  • Gebruik de uv-lamp niet te vaak. 
  • Verzorg de nagels tussendoor met  een nagelolie.
Bron: Lijfblad 3
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017