Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Mooi>Gezichtsbehandelingen

Mooi

Gezichtsbehandelingen

26 maart 2015
Deel met je vrienden
 

Goede crèmes en een passend huidverzorgingsregime maken je huid stralend, egaal, sterk en gezond. Je kunt er zelfs huidveroudering mee voorkomen. Dat is heel wat, maar mijn ervaring is toch dat de meeste mannen en vrouwen het niet voldoende vinden!

Laserbehandeling

Ben je die rimpels, huidverslapping, ontsierende vaatjes, littekentjes of pigmentvlekjes meer dan zat dan zul je met zwaarder geschut moeten komen. Veel mensen denken dat hiervoor heel dure en zware behandelingen nodig zijn, maar dat is gelukkig zelden het geval. Een van mijn favoriete behandelingen is de laserbehandeling tegen couperose. Met behulp van een goede laser gum je die vaatjes uit en het mooie is dat je na de behandeling prima toonbaar bent. Let wel goed op waar je dergelijke behandelingen laat uitvoeren. Sommige behandelingen (zoals een peeling) mogen namelijk door iedereen uitgevoerd worden. Het is belangrijk om een behandeling altijd te laten uitvoeren door een huidtherapeut onder supervisie van een arts, of door een arts zelf.

Couperose

Zoals ik vertelde is een van mijn favoriete behandelingen de laserbehandeling tegen couperose. Met maar één of twee laserbehandelingen zijn vaak al meer dan 75% van de vaatjes verdwenen. Een goede laser voor deze behandeling is de 1064  YAG-laser. Bij heel veel dunne en fijne vaatjes kan een behandeling met IPL (intense pulsed light) goed werken.

Rosacea

De symptomen van rosacea kunnen bij iedereen verschillen. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk, maar kijk altijd welke voor jouw huid het meest geschikt is. Puistjes en ontstekingen kunnen goed behandeld worden met een crème met antibiotica (metronidazol) of antibioticatabletten (Efracea). De roodheid en oppervlakkige vaatjes kunnen verminderen door een licht- en/of laserbehandeling zoals IPL. Deze behandelingen kunnen ook gecombineerd worden met een oppervlakkige peeling met glycol- of salicylzuur. Als er sprake is van flushing (algemene roodheid die ineens opkomt) kan het inspuiten van Botox verbetering geven.

Acne

Een huid met acne is per definitie een overgevoelige en geïrriteerde huid. Het is heel erg belangrijk milde producten te gebruiken zonder irriterende ingrediënten zoals parfum en gedenatureerde alcohol. Veel anti-acneproducten die je in de winkel kunt kopen, bevatten bijvoorbeeld veel alcohol waardoor je huid uitdroogt. De acne zal hier zeker niet door verminderen! Mocht goede huidverzorging alleen niet voldoende doen dan zijn er nog een aantal andere mogelijkheden. Een behandeling met salicylzuur of benzoylperoxide is erg geschikt. Salicylzuur verwijdert dode huidcellen en werkt ontstekingsremmend. Hoewel salicylzuur in een exfoliant (1-2%) vrij verkrijgbaar is, wordt het ook veel toegepast in peelings met hogere concentraties. Benzoylperoxide doodt de bacterie P. acnes die de ontsteking in de huid veroorzaakt. Vitamine A zuur verwijdert ook dode huidcellen waardoor poriën minder snel verstoppen. Laser- of lichtbehandelingen met de KTP-laser of 1064  YAG-laser, kunnen ook veel doen voor de huid met acne.

Huidveroudering

Er zijn veel mogelijkheden voor de verbetering van de conditie van de huid. De 1064 YAG-laser is bijvoorbeeld een goede mogelijkheid. Deze laser kan de aanmaak van collageen in de huid stimuleren en de huidstructuur verbeteren. Deze laser kan diepe rimpels echter niet verminderen. Mocht je rimpels willen verminderen dan is de CO2-laser  een goede optie. Naast het verminderen van rimpels worden ook pigmentvlekken  (zoals ouderdomsvlekken) aangepakt. Pigmentvlekken kunnen ook goed verminderd worden met een IPL-behandeling.

Behandeling op maat

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er veel mogelijkheden om iets extra’s voor je huid te doen als goede huidverzorgingsproducten alleen niet voldoende zijn. Laat je altijd goed informeren: elke huid is anders en heeft een behandeling op maat nodig.

Bron: dr. Jetske Ultee
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 

Bekijk ook:

Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017