Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Mooi>Huidverzorging op basis van goede bacteriën

Mooi

Huidverzorging op basis van goede bacteriën

03 januari 2017
Deel met je vrienden
 

Wetenschappelijke doorbraak maakt huidverzorging op basis van goede bacteriën voor het eerst mogelijk. Samenwerking tussen biotechbedrijf YUN en UAntwerpen leidt tot de ontwikkeling van probiotherapie voor het behandelen van acne, voetschimmel en vaginale infecties

Baanbrekend onderzoek

Dankzij baanbrekend onderzoek ontwikkelde biotechbedrijf YUN in samenwerking met de Universiteit Antwerpen een nieuwe technologie om veel voorkomende huidkwalen met probiotherapie aan te pakken. Het team onderzoekers kon verschillende stammen van goede bacteriën identificeren die sterk genoeg zijn om slechte bacteriën en schimmels te bestrijden, zonder daarbij het natuurlijke evenwicht van de huid te schaden. Voor het eerst zijn bovendien processen en samenstellingen ontwikkeld die ervoor zorgen dat deze levende bacteriën hun actieve werking behouden bij verwerking in huidproducten. Dit betekent een belangrijke doorbraak in de strijd tegen bacteriële resistentie en overmatig gebruik van antibiotica.

Over YUN

YUN Probiotherapie is gebaseerd op jarenlang onderzoek en ontwikkeling door een team van Universiteit Antwerpen onder leiding van bio-ingenieur en professor in de Microbiologie Sarah Lebeer en microbioloog en bio-ingenieur Ingmar Claes. Zij worden bijgestaan door prof. Filip Kiekens, hoofd van het departement Farmaceutische Technologie en Biofarmacie van UAntwerpen en apotheker Tim Henkens. Het streven van de wetenschappers naar praktische toepassingen van hun kennis, bracht hen samen met Tom Verlinden. Met een achtergrond als apotheker richtte hij het biotechbedrijf YUN op. YUN kreeg daarvoor steun van het Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie (IWT) en het Agentschap Innoveren & Ondernemen (Vlaio).

Op de foto v.l.n.r.: dr. Ingmar Claes, prof. Sarah Lebeer, CEO Tom Verlinden
Bron: YUN
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 8

Lijfblad 8 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB08-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017