Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Mooi>Intensieve verzorging van je haar

Mooi

Intensieve verzorging van je haar

12 maart 2014
Deel met je vrienden
 

Ingrid Burger is make-upartist, beautyjournaliste en eigenaresse van ColorCrew, hét gespecialiseerde promotie-, events- en adviesbureau in de cosmeticabranche. Meer informatie is te vinden op www.colorcrew.nl.

Je haar heeft het in elk seizoen van het jaar zwaar te verduren, of het nu zomer of winter is. Dat heeft niet alleen te maken met de weersveranderingen, maar ook met je leeftijd, je haartype en wat je met je haar doet. Betekent dit dat je de klant gelijk maar door moet sturen naar de dichtstbijzijnde kapper? natuurlijk niet! Jouw advies, de juiste verzorging en een perfect masker maken het haar weer mooi gezond. So, let’s get started!
 

Verzorgingslijstje

Om er achter te komen hoe je klant het beste haar haar kan verzorgen, is het belangrijk te weten wat ze met het haar doet, niet alleen op dit moment, maar gedurende een jaar. Probeer eerst achter het haartype van de klant te komen. Bekijk daarna samen de afgelopen week en sluit af met de invloeden van het seizoen. Heb je een leidraad nodig, kijk dan eerst goed naar het haar van de klant, om vervolgens onderstaande vragen te stellen.
 

Algemeen

  • Is het haar stijl, krullend of kroezend?
  • Is het haar kort of lang en heeft het gespleten haarpunten?
  • Welk haartype denkt u dat u heeft: droog, vet, normaal?
  • Hoe voelt uw hoofdhuid aan? Is deze in een gezonde conditie?
  • Wordt uw haar snel pluizig? 
  • Gebruikt u medicijnen die van invloed kunnen zijn op de conditie van uw haar? 
  • Kan het zijn dat u last heeft van stress?
Meer vragen lees je in het volledige artikel in Lijfblad 2.
 

Maskers 

In de meeste gevallen zal je tot de conclusie komen dat conditie van het haar van de klant niet optimaal is, of dat het beschadigd is door alles wat ze met haar haar doet. Vat, na het stellen van de vragen, alles samen, zodat je ook makkelijk tot het juiste productadvies kan komen. Het is logisch dat de klant een goede shampoo en conditioner moet gebruiken, maar voor een betere conditie, of om beschadigingen te herstellen, zijn maskers een pure noodzaak. 
 

Masker en serum

Het verschil tussen een haarmasker en een conditioner is dat er meer en rijkere bestanddelen in een hogere concentratie in een masker zitten die het haar kunnen voeden en zo zorgen voor mooi, sterk, gezond en glanzend haar. Voor een serum geldt hetzelfde: dit rijke product kan een goede extra – soms dagelijkse - aanvulling zijn voor een meer intensieve verzorging.
 

Welk masker? 

Geeft de klant aan dat ze problemen heeft met haar hoofdhuid - vaak is deze dan droog en/ of gevoelig - dan adviseer je daar een specifiek masker voor. Krullend haar heeft vaak een vochttekort, waardoor het stug, dof en breekbaar is; een hydraterend masker is dan de beste keus. Kroezend haar schreeuwt om nog meer hulp; ook hier zijn specifieke maskers voor. Heeft de klant lang haar, waarbij juist de punten vragen om extra verzorging, adviseer dan een masker of serum dat speciaal dit probleem kan verhelpen en tegelijkertijd het haar ook niet verzwaart. Het haar van zonaanbidders zal opknappen van een speciaal ‘zomermaskers’, terwijl gekleurd haar gebaat is bij een masker dat de kleur langer vasthoudt en eventuele schade herstelt.
 

Persoonlijk advies

Voor elk type haar en voor veel situaties zijn er dus wel maskers te geven. Daarom is een persoonlijk advies zeer belangrijk. Adviseer de klant het masker een maal per week aan te brengen in de lengterichting van het haar en in de haarpunten. Voor een extra intense werking adviseer je de klant het masker een aantal uren te laten intrekken, waarbij het haar wordt afgedekt met een douchemutsje. 
 
Het volledige artikel lees je in Lijfblad 2.
Bron: Lijfblad 2
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017