Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Mooi>Make-up voor de donkere huid

Mooi

Make-up voor de donkere huid

12 mei 2015
Deel met je vrienden
 

Ik word altijd heel blij wanneer ik een model met een donkere huid in mijn stoel krijg. Ik word nog enthousiaster wanneer zij zelf ook blij mijn stoel weer uit gaat. adviseren, wordt het steeds leuker! Donkere huiden zijn vaak wat vetter, zodat jouw advies al begint met een dagcrème voor dit huidtype. Een primer is ook prefect, deze zorgt ervoor dat straks de foundation veel langer blijft zitten. Kies er een die geen kleur heeft.

Altijd testen 

De ene donkere huid is de andere niet, er zijn zoveel verschillen! Daarom bestaat er niet één kleur foundation voor de donkere huid. Foundations voor de lichte huid hebben vaak een wat roze ondertoon, maar op een donkere huid komt dat grauw en grijs over. Een goede foundation heeft een warme ondertoon en die test je, net als bij een lichte huid, uit op de kaakrand. Foundations hebben even de tijd nodig om te ontwikkelen en kunnen van kleur veranderen door de warmte van de huid. Wacht dus even en loop ook even met je klant naar buiten: zo zie je hoe een kleur zich ontwikkelt bij daglicht. Een donkere huid heeft vaak verschillende kleuren in het gezicht zelf. Adviseer je klant dan om met twee tinten te gaan werken die je langzaam in elkaar laat overvloeien. Als de huid snel gaat glimmen, adviseer je een poeder. Pas ook hier op met de kleur, want te licht of te koel geeft direct een grijze waas. En hierbij geldt ook weer: test eerst uit voordat je deze over het hele gezicht aanbrengt.

Fel of nude? 

Een felle kleur, of een nude look, allebei kan, dat is juist zo fijn bij een getinte huid! De catwalk laat veel nude looks zien, maar ook felle tinten komen ieder jaar terug. Een highlighter met een vleugje goud doet het prachtig op de huid die je overigens ook op de ogen als oogschaduw zou kunnen gebruiken. Een blusher in de kleur steenrood is perfect, maar soms kunnen peachtinten ook prachtig staan. Kies je voor een natural look, adviseer dan, net als bij de blanke huid, bruine eyeshadowtinten. Liever opvallend? Dan kun je eindeloos experimenteren met kleur. Paars, groen, blauw, fuchsia: alles staat mooi als er maar voldoende pigment in zit. Lichte kleuren zijn minder goed zichtbaar en lijken in de huid te verdwijnen of laten bij onvoldoende pigment een grauwe waas achter. Om erachter te komen welke mascara het beste bij je klant past, kijk je goed naar haar wimpers. Vaak zijn ze al vol en lang en is een mascara die de wimpers goed separeert met een beetje volume het mooist.

Kleurtje kiezen 

Lippen van donker getinte vrouwen kunnen wat van kleur verschillen. Daarom is het handig eerst een laagje concealer op de lippen aan te brengen, als je voor een echte opvallende kleur wilt gaan. Berrytinten staan prachtig, maar ook rood en fuchsia zijn geweldige kleuren. De lippen zijn over het algemeen voller dan bij een blanke vrouw. Lichte tinten maken lippen nog voller, zodat vaak voor donkere kleuren wordt gekozen. Wil je meegaan met de laatste trends, dan trek je je daar niets van aan. Pigment is ook hier weer belangrijk, dus test vooral uit op de lippen zelf om te zien hoe de kleur overkomt. Een nudetint voor een blanke huid is weer anders dan die voor een donkere huid. Nude staat in dit geval voor de kleur van de lippen zelf, dus stem hier de lipstick op af. En als laatste? Een body oil met glans komt op een donkere huid zoveel mooier én sexy over!

Producten

  • Bourjois mascara Glamour Unlimited
  • Clinique Beyond Perfecting Foundation + Concealer
  • Collistar Sexy Look sensual Oil
  • Max Factor Wild Shadow (twee kleuren)
  • L’Oréal Paris Color Riche 132
  • Catrice Illuminating Blush 10
  • Essence Long Lasting Lipstick Nude 3
  • Yves Saint Laurent Couture Variation
  • Maybelline  Wonder Dream Nude
  • Sally Hansen Miracle Gel 
Beeld: M.A.C. Cosmetics en Procter & Gamble
Bron: Tekst: Ingrid Burger
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017