Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Mooi>Make-uptips tijdens warme dagen

Mooi

Make-uptips tijdens warme dagen

17 juni 2016
Deel met je vrienden
 

Make-up dragen is soms best lastig tijdens de mooie zomerdagen of op vakantie. We geven je een paar handige adviestips voor warme dagen. Ook leuk om door te geven aan je klant!

1. Gebruik blotting papier

Wil je je huid goed schoonmaken en overtollige vettigheid verwijderen? Gebruik dan blotting papier. Je kunt het ook gebruiken om je huid te verfrissen voordat je je make-up op doet. 

2. Gebruik een lotion

Een lotion verfrist je huid, maar zorgt ook voor meer rust op je huid. 

3. Goede dagcrème

Begin altijd met een goede dagcrème. Kies er eentje met een hoge SPF, voor een optimale bescherming. Tip: bewaar je moisturizer, toner of lotion tijdens warme dagen of op vakantie in de koelkast. Je geeft je huid daarmee een snelle cooling down voordat je je make-up aanbrengt. 

4. Matterende primer

Gebruik een matterende primer. Dit is een luchtige gel/crème die zorgt dat make-up veel beter blijft zitten.

5. Beautyblender of brush

Breng foundation niet aan met je vingers, omdat deze dan snel kan smelten op je huid. Bij gebruik van een beautyblender of brush gebeurt dit minder snel. Let op: door de SPF die vaak in foundations zit, verbrand je minder snel maar de uv-A-/uv-B-straling komt gewoon door je foundation heen. Hierdoor word je nog steeds bruin en kun je zelfs ook nog verbranden.

6. Eindig altijd met een poeder

Om ervoor te zorgen dat je make-up de hele dag blijft zitten, kun je als finishing touch een poeder gebruiken.

7. Waterproof oogmake-up

Kies voor waterproof oogmake-upproducten – bijvoorbeeld een waterproof kohlpotlood en mascara. Ook bestaat er tegenwoordig waterproof oogschaduw met een luchtige structuur, die een mooie verzorgde uitstraling geeft.

8. Lippen

Voor op de lippen en wangen kun je een product gebruiken dat je met je vingers kunt aanbrengen. Zo kun je precies voldoende aanbrengen voor een mooi, subtiel kleurtje.

9. Tissue in de tas

Glim je snel? Stop dan wat matterende tissues in je tas als je op pad gaat. Ook zou je eventueel kunnen deppen met een toiletpapiertje. Belangrijkste is: niet wrijven, maar deppen! 

 
Bron: Tekst: Claudia Demmers
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017