Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Mooi>Manicure op reis

Mooi

Manicure op reis

22 juli 2014
Deel met je vrienden
 

Lijfblad nagelexpert Yvonne Bijkersma is beautyspecialist en schrijft als beautyblogger dagelijks op haar pagina www.schoonheidspromotie.nl.

De vakantie staat weer voor de deur. Je kijkt er vast al een tijdje naar uit! Tijdens je vakantie wil je natuurlijk ook mooie verzorgde nagels. Daarom neem ik je mee op reis: wat moet er aan manicurebenodigdheden mee in de koffer?

1. Een glazen nagelvijl

Handig om in je handtas te doen, zo’n glazen nagelvijl. Als je een haakje aan je nagel hebt, kun je het meteen even wegvijlen. Anders kom je misschien in de verleiding om aan je 
nagel te bijten of te trekken, waardoor je de nagel behoorlijk kunt beschadigen. De glazen vijl is goed schoon te houden en is beter voor de nagels dan andere soorten nagelvijlen. Met de glazen vijl kun je alleen goed van binnen 
naar buiten vijlen; aan beide zijden naar het midden toe dus. Doe je dit niet, dan vijl je tegen de nagelrichting in en dat voelt niet prettig.
 

2. Een maskertje voor de nagels

Tijdens de vakantie drogen de nagels vaak wat sneller uit. Je zwemt bijvoorbeeld meer dan normaal en dat heeft nu eenmaal een uitdrogend effect op de nagels en de huid. Een nagelmasker is dus geen overbodige luxe. Een nailbalsem is bijvoorbeeld een heel fijn masker. Deze trekt snel in en verzorgt de nagel daar waar het nodig is. Je brengt het aan en binnen twee minuten is de balsem helemaal in de nagel getrokken. Doe dit regelmatig tijdens 
je vakantie. Je kunt hierna rustig je nagellak aanbrengen, maar maak de nagel wel eerst even vetvrij.
 

3. Een nagelriemcrème

De nagelriemen hebben het tijdens de vakantie ook wat zwaarder te verduren. Ook deze raken sneller uitgedroogd door het zwemmen. Verzorg de nagelriemen daarom goed met een speciale nagelriemcrème. Je voorkomt hiermee velletjes en ingescheurde nagelriemen. Breng dit iedere avond aan voordat je gaat slapen. Een klein beetje is al voldoende.
 

4. Nagellak

Neem twee of drie verschillende kleuren nagellak mee. Zo kun je tijdens je vakantie een beetje afwisselen. Bijvoorbeeld twee verschillende kleuren voor overdag en een wat zwaardere kleur voor 's avonds. Vergeet tijdens je vakantie ook de basecoat niet.
 

5. Nagellakremover

Ook tijdens je vakantie is het belangrijk om je nagellak op de juiste manier te verwijderen. Met een nagellakremover zonder aceton dus. Voor op vakantie zijn er handige removerpads. De watjes bevatten remover wat het gebruik ideaal maakt. Watjes zitten in een klein compact doosje en je verwijderd je nagellak in een handomdraai. Verzorg de nagels na het verwijderen van de nagellak en wacht even een uurtje ( liever iets langer) voordat je weer een nieuwe laklaag aanbrengt. 
 

6. Handcrème

Net als je gezicht zijn ook je handen constant in de zon. Gebruik daarom ook voor je handen een crème met beschermingsfactor. Verzorg je handen voor het slapen gaan met een handcrème. Zon, zee, water en zweten drogen de huid uit. Wil je je handen iets extra’s geven, scrub ze dan een keertje met het zand op het strand. Vergeet niet daarna je handen goed af te spoelen en daarna goed in te smeren met handcrème. 
Bron: Lijfblad 05
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017