Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Mooi>Metallic, pastel, gepigmenteerd en wit: de voor...

Mooi

Metallic, pastel, gepigmenteerd en wit: de voorjaarstrends van 2014

18 april 2014
Deel met je vrienden
 
Een tuintje in het hart? Nee, voor de ogen! De kleuren van de nieuwe lentemake-up zijn fris en fruitig, ze peppen ieder wintergrauw gezichtje op. Denk aan mintgroen voor de oogleden, hardroze voor de lippen en wit-met-een-hintje- pastel voor de nagels.
 

Voor de ogen

Niet alleen pasteltinten, zoals mintgroen of lavendel, maar ook lichte metallics, zoals zacht koper of zilvergrijs, passen bij iedere oogkleur of teint. Omdat ze zo light zijn, kunnen ze over het hele ooglid aangebracht worden. En vergeet natuurlijk niet de eyeliner, de mascara en het wenkbrauwpotlood; dit trio maakt de oogmake-up van nu.
 
Advies voor de klant: deze tinten doen de ogen groter lijken. 
 

Op de nagels

Met nagellak en nail art kun je op een betaalbare manier met de make-uptrends meedoen, op de catwalks zijn versierde nagels nog steeds een belangrijke accessoire die een modecollectie aanvullen.
 
Advies voor de klant: het gebruik van nagellak is fun, maar de merken lanceren dit voorjaar ook kleuren voor wie op zoek is naar een klassieke manicure.
 

Op de lippen

De ‘ouderwetse’ lipstick is terug van weggeweest. De lippen krijgen flink veel pigment, met een transparant lipglossje ben je er deze zomer niet. Tenzij de gloss als een extra volumegevend laagje wordt aangebracht óver de lipstick heen.
 
Advies voor de klant: de combinatie van lipstick en gloss maakt lippen egaler en voller.
 

Op de huid

De nieuwe CC-creams zijn een uitkomst voor zowel de jonge als wat oudere huid. Ze hebben een lichte dekking en geven een subtiele glow, maar verdoezelen wel oneffenheden als rode vlekjes of pigmentvlekken. Daarnaast bevatten ze een zonnefactor. Ideaal voor wie in het voorjaar of de zomer eens wat anders wil dan een foundation. Met een zogenaamde blurring cream - aan te brengen na de dagverzorging, maar vóór de make-up - breng je een primer aan die lijntjes direct opvult, zodat de huid glad oogt.
 
Advies voor de klant: de huid ziet er minder opgemaakt, maar toch gladder uit.
Bron: Lijfblad 3
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017