Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Mooi>Rimpels verminderen met tweede huid?

Mooi

Rimpels verminderen met tweede huid?

12 mei 2016
Deel met je vrienden
 

Volgens Amerikaanse wetenschappers is het mogelijk. Zij ontwikkelden een nieuwe ‘tweede huid’ waarmee mogelijk rimpels en wallen onder de ogen verminderd kunnen worden. 

Lagen op de huid

De zogenaamde tweede huid bestaat uit veelgebruikte chemicaliën die volgens de Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit veilig zijn voor gebruikt, meldt The New York Times. De tweede, rimpelloze huid wordt gecreëerd door twee lagen aan te brengen op de huid. Deze vormen een elastische, draagbare laag die de eigenschappen van een jonge huid nadoet. Benieuwd naar het resultaat? In deze video kun je zien dat de wallen van een testpersoon duidelijk minder zichtbaar worden. 

Huid getest

Afgelopen maandag publiceerden de wetenschappers, die verbonden zijn aan Harvard en MIT, de allereerste testresultaten. Er zijn vooralsnog geen huidirritaties of allergische reacties ontstaan. Het is de vraag of de tweede huid binnenkort voor iedereen beschikbaar is. De wetenschappers weten nog niet wanneer ze genoeg data hebben verzameld om toestemming te kunnen vragen aan de Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit om het middel op de markt te brengen. 

 
Bron: NU.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017