Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Mooi>Stralende, lange lokken dankzij rijstwater

Mooi

Stralende, lange lokken dankzij rijstwater

26 april 2016
Deel met je vrienden
 

Vrouwen uit het Chinese Huanglao hebben met een gemiddelde haarlengte van 1,8 meter (!) het Guinness Book of World Records weten te halen. En ook al waren sommige vrouwen al tachtig, hun lokken waren nog steeds gitzwart. Het geheim: rijstwater. Dit gebruiken de vrouwen om hun haar mee te wassen, zodat het donker en glanzend blijft en het groeiproces niet ophoudt.

YU-SU-RU-TECHNIEK

Een studie, gepubliceerd in de International Journal of Cosmetic Science, bewijst dat de kuur met rijstwater effectief is, zo schrijft ASIA TIMES. Onderzoekers hebben de geschiedenis van haarstijlen en haarverzorgingsroutines van Japanse vrouwen onder de loep gelegd en kwamen tot de conclusie dat de twee in een nauwe relatie staan tot elkaar. Volgens het onderzoek „gebruikten de vrouwen uit het Heian tijdperk – die lokken hadden tot de grond – iedere dag rijstwater om hun kapsel te verzorgen”. Het team ontdekte dat de zogeheten Yu-Su-Ru-techniek stimulerende effecten heeft op het haar, zoals het verbeteren van de haarelasticiteit.

HOE OUDER, HOE BETER

Rijstwater werkt nóg beter als je het even laat staan en het gaat gisten. Dit water wordt wat zurig en hierin ontstaat een overvloed aan antioxidanten, mineralen en de vitamines B en E. Bovendien bevat het sporen van pitera, die ontstaan tijdens het fermentatieproces. Dit goedje wordt door beautyexperts bestempeld als een anti-aging elixer die cel vernieuwing stimuleert. 

Het water kan ook gebruikt worden om je gezicht mee te reinigen; je huid zou erdoor verstrakken en de poriën zouden verkleinen. 

 
Bron: Metronieuws.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017