Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Mooi>Voorbereiding voorjaar

Mooi

Voorbereiding voorjaar

11 maart 2014
Deel met je vrienden
 
Lijfblad huidexpert dr. Jetske Ultee is onderzoeksarts huidziekten bij de Velthuis kliniek, daarnaast heeft Jetske haar eigen huidverzorgingslijn, Uncover Skincare, en heeft ze onlangs haar allereerste boek uitgebracht: Dr. Jetske's Huidboek
 
De winter ligt bijna achter ons en binnenkort kunnen - hopelijk - de korte broeken en t-shirts weer uit de kast. En voor wie zijn of haar huid de afgelopen maanden verstopt heeft onder een dikke laag kleding, hier volgen een aantal tips om je huid weer te laten stralen!
 

Dode huidschilfers

Omdat de benen relatief weinig talgkliertjes hebben, is de huid van de benen vaak heel erg droog. Water droogt je huid razendsnel uit; ga je in bad, voeg dan altijd een badolie toe en was je benen met een zeep die weinig schuimt. Maak er verder een gewoonte van je benen elke dag in te smeren met een ongeparfumeerde, wat vettere crème. Een dergelijk product hoeft niet veel te kosten, want hogere concentraties werkzame stoffen worden toch eigenlijk nooit aan bodyproducten toegevoegd. Er zitten vooral stoffen in die de huid gehydrateerd houden en die de huidbarrière herstellen. Houd je desondanks schilfertjes, smeer je benen dan in met de exfoliant die je voor je gezicht gebruikt. Werkt prima! Je kunt ook een milde scrub gebruiken, maar dan wel direct je benen invetten na het scrubben.
 

Weg met eelt

Maak het eelt van je voeten zacht door een voetbadje te nemen met wat olie er in. Je kunt ook ‘s nachts een dikke laag vaseline, Lanette- crème of shea butter aanbrengen op het eelt, bij voorkeur als de huid van je voeten nog wat vochtig is. Als het eelt wat zachter is geworden, kun je het eenvoudiger weghalen met een puimsteentje of een speciale vijl. Na het vijlen kun je je voeten met een milde scrub behandelen, zodat onder die laag dode huidschilfers weer frisse voeten tevoorschijn komen. Nog beter is het om dagelijks op de plekken waar je last van eelt hebt een exfoliant te smeren. Een product met een hogere concentratie glycolzuur, salicylzuur, of een polylhydroxy acid (PHA) als lactobionic acid doet wonderen. Je kunt je voeten dan ’s nachts insmeren met een wat vettere crème of een crème met een hoge concentratie ureum. Blijf je veel last houden van eelt, dan kan het zijn dat je last hebt van een schimmel. Je huisarts kan een recept voor een antischimmelcrème voorschrijven.
 

Ontharen

Als je je benen onthaart met een scheerapparaat of mesje, heb ik nog wel een paar tips voor je. 
  • Om een haar makkelijker af te scheren, moet de haar minstens twee minuten in contact geweest zijn met water. Het helpt dus om voor het scheren eerst even onder de douche of lekker in bad te gaan. 
  • Talg, vuil en dode huidschilfers die zich opstapelen rondom de haarfollikels zorgen ervoor dat de haren schuin gaan liggen en dat het mesje minder goed over de huid glijdt op de plek van de haar. Dit is te voorkomen door voor de scheerbeurt de benen te wassen met een milde zeep. Nog slimmer is het om regelmatig een exfoliant te gebruiken. Het gebruik van een exfoliant voorkomt bovendien de kans op ingegroeide haartjes. 
  • Een goed scheerproduct bestaat uit surfactants, water en polymeren. Hierdoor maak je de haren zachter en glijdt het mesje soepel over de huid. Gebruik bij voorkeur een ongeparfumeerd product om irritatie te voorkomen. Heb je een gevoelige huid, dan kan het verstandig zijn om niet voor een scheerschuim te kiezen, maar voor een milde afspoelbare gezichtsreiniger waaraan olie toegevoegd is. Een conditioner werkt ook prima. Juist een product met veel schuim kan de huid irriteren. 
  • Smeer de huid direct na het scheren in met een goede crème. 
Het volledige artikel lees je in Lijfblad 2.
Bron: Lijfblad 2
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017