Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Branchenieuws>40 jaar D.I.O.: het verhaal van jubilaris Tom d...

Branchenieuws

40 jaar D.I.O.: het verhaal van jubilaris Tom de Wit

03 september 2015
Deel met je vrienden
 
40 jaar D.I.O.: het verhaal van jubilaris Tom de Wit
Afgelopen 1 september was het precies 40 jaar geleden dat Tom de Wit, momenteel directeur Inkoop bij D.I.O. drogisterijen, bij de D.I.O.-familie kwam. Van magazijnmedewerker tot directeur Inkoop, Tom maakte alle veranderingen binnen de organisatie mee. Zijn verhaal.
 

Hoe het begon

In 1975 trad Tom de Wit in dienst bij D.I.O. drogisterijen, in die tijd nog Kampen en Kaan geheten en gelegen aan de Herengracht in Amsterdam. Het bedrijf was toen nog vooral gericht op kappers, al was er wel al een aantal pogingen gedaan om drogisterijen binnen te halen. De markt zag er totaal anders uit. D.I.O. had 7 vertegenwoordigers in dienst, die wekelijks orders schreven. Chauffeurs reden in busjes bestellingen rond en alles werd nog handje contantje afgerekend. Een order van €500 was toen een indrukwekkende order. Het werkgebied besloeg Amsterdam en Haarlem. Een wereld van verschil met nu. Nu is D.I.O. met bijna 200 winkels in heel Nederland vertegenwoordigd. 
 

Een professioneel bedrijf

Als begin twintiger klom Tom bij D.I.O. al snel op van magazijnmedewerker naar chauffeur, en junior vertegenwoordiger. Totdat hij, eind jaren ’80, hoofd van de inkoop werd. Toen zette hij, samen met toenmalig directeur Ruud Wijga, de eerste stappen naar wat zou leiden tot het huidige D.I.O.: een professioneel, strak drogisterijbedrijf. Het aantal zelfstandige drogisterijen is sinds die tijd geslonken. Zo telt Amsterdam er nu hooguit veertig. 
 

Veranderingen

Het leukste aspect van zijn werk? Dat zijn volgens Tom de voortdurende veranderingen. De laatste jaren zijn ondanks de moeilijke tijd bij D.I.O. vanwege de recessie een uitdaging geweest. Toch vond Tom het ook in die tijd fijn om oplossingen te bedenken en plannen te ontwikkelen om deze tijd voor te komen. “Nu is het einde van de crisis in zicht en ik ben er trots op deel te zijn geweest van het team dat dit voor elkaar heeft gekregen,” aldus Tom de Wit.
 
Tijdens de D.I.O. relatiedag op zondagmiddag 6 september in Diemen en de D.I.O. leveranciersdag op maandagmiddag 7 september bij van der Valk Schiphol is er gelegenheid Tom de Wit te feliciteren met zijn jubileum.
 
Bron: D.I.O. Drogisterijen
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017