Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Branchenieuws>Afzet babyvoeding in jaar verdubbeld

Branchenieuws

Afzet babyvoeding in jaar verdubbeld

21 mei 2013
Deel met je vrienden
 
Afzet babyvoeding in jaar verdubbeld

De verkoop van babyvoeding is een jaar tijd verdubbeld. Dat blijkt uit een brief van staatssecretaris Dijksma aan de Tweede Kamer over de beschikbaarheid van babymelkpoeder.

Afzetontwikkeling Nutrilon en Friso

Dijksma stelt niet te beschikken over de productiecijfers, maar zegt van de twee grootste producenten, Nutrilon en Friso,  wel informatie te hebben gekregen over de afzetontwikkeling.
 
De binnenlandse afzet van die twee merken is tussen het eerste kwartaal van 2012 en dezelfde periode in 2013 ruwweg verdubbeld. De stijging van de vraag deed zich vooral voor in de laatste maanden. Voor Nutrilon was er een groei van circa 75 procent, de verkoop van Friso nam zelfs toe met circa 150 procent.
 

Meer vraag naar babyvoeding in China

De extreme groei hangt samen met de toegenomen vraag in China naar Nederlandse babyvoeding omdat consumenten daar de Chinese producten niet vertrouwen. Als gevolg daarvan kopen handelaren Nederlandse winkels leeg om babyvoeding te exporteren.
 
Uit de cijfers die Dijksma aan de Kamer aanbood, blijkt dat ook de officiële export is toegenomen, maar minder spectaculair dan de binnenlandse afzet.
Bron: EVMI
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 8

Lijfblad 8 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB08-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017