Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Branchenieuws>Alternatieve benadering voor maxima

Branchenieuws

Alternatieve benadering voor maxima

22 november 2013
Deel met je vrienden
 
Alternatieve benadering voor maxima
TNO gaat in opdracht van de Engelse Alliance for Natural Health International (ANH-Intl) een nieuwe methode ontwikkelen voor het opstellen van maximale veilige hoeveelheden voor vitamines en mineralen. Door ook gezondheidsvoordelen mee te nemen in de methode komen de maximale toegelaten levels waarschijnlijk hoger uit.
 

Alternatief bestaande methodes

ANH-Intl wil hiermee een alternatief bieden voor twee bestaande methodes, waaronder het risk-management-model van onze Europese koepelorganisatie EHPM en ERNA.
 

Nieuwe benadering

Het werk van TNO moet resulteren in een nieuwe benadering voor het bepalen van maximale gehaltes voor vitamines en mineralen. TNO wil kijken naar een specifieke aanpak, meer dan een algemeen model, waarbij ook rekening wordt gehouden met specifieke nutriëntvormen. Tevens wordt geprobeerd te werken vanuit risk-benefit in plaats van een risico gebaseerde aanpak.
 

Geen vooruitgang

Waargenomen is dat er momenteel geen voortgang is met betrekking tot de ontwikkelingen van maxima voor vitamines en mineralen. ANH-Intl wil met een nieuwe wetenschappelijke benadering een aanzet geven om tot hogere maxima te komen. Dit moet een opening bieden voor het opnieuw oppakken van deze taak door de Europese Commissie.
 
De pilot zal 6 maanden duren en in dit stadium wordt voor tenminste een tweetal vitamines en mineralen daadwerkelijke waardes gegeven van maximale niveaus. Het project wordt gesteund door verschillende bedrijven en belanghebbenden.
 
Bron: NPN
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017