Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Branchenieuws>Bewezen: 91% van de consumenten leest de bijslu...

Branchenieuws

Bewezen: 91% van de consumenten leest de bijsluiter

18 december 2017
Deel met je vrienden
 
Bewezen: 91% van de consumenten leest de bijsluiter

Wist jij dat… de consument voor het eerste gebruik van een zelfzorggeneesmiddel bijna áltijd de bijsluiter leest? Sterker nog, 91 procent van de gebruikers leest ‘m helemaal, of ten minste de belangrijkste informatie. Zoals: de dosering (70 procent), de bijwerkingen (68 procent) en de gebruiksaanwijzing (67 procent). Zo blijkt uit onderzoek door Multiscope, in opdracht van Neprofarm.

Bijsluiter vóór aankoop lezen

Vind jij het prettig om voor de aankoop alvast de bijsluiter te kunnen lezen? 75 procent van de mensen wél. Met de gratis Zelfzorg app van Neprofarm kan dat. Met de Zelfzorg app scan je de barcode van het geneesmiddel en krijg je direct de originele bijsluiter te zien. Handig!

De Zelfzorg app is kosteloos verkrijgbaar voor iOs en Android.

Let op: ook als een geneesmiddel al vaker is gebruikt, blijft het lezen van de bijsluiter van belang. In de tussentijd kan immers de situatie van de gebruiker zijn veranderd (bijv. gelijktijdig gebruik van meerdere zelfzorggeneesmiddelen). Bij twijfel is het altijd verstandig om contact op te nemen met een arts of apotheker.

 
Bron: Neprofarm
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 8

Lijfblad 8 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB08-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017