Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Branchenieuws>Column Dan: Mijn eigen onderneming....

Branchenieuws

Column Dan: Mijn eigen onderneming....

22 juni 2015
Deel met je vrienden
 
Column Dan: Mijn eigen onderneming....
Als je zo de titel leest, denk je misschien dat ik mijn eigen drogisterij ben begonnen. Niets is minder waar, hoor. Integendeel, daar heb ik helemaal geen tijd voor. Nee, deze column heeft niet zo een-twee-drie met de drogisterijwereld te maken, maar vooral met mijn eigen wereldje op dit moment.
 
Ik heb mijn hele leven al in hetzelfde gebied gewoond en toen ik jong was, droomde ik wel van verre reizen, grote steden enzovoort. Maar eigenlijk was ik gewoon heel erg aan mijn woonplaats gehecht en zijn die dromen er nooit van gekomen. Toch heb ik nu wel een droom waargemaakt. Ik ben namelijk onlangs verhuisd, wat zeg ik?
Geëmigreerd! 
 
Dat klinkt allemaal wel heel spannend natuurlijk, en dat is het ook. Emigreren? Dat betekent
buitenland. Ja, dat klopt. Nou is het net over de grens bij Arnhem, hoor. Het is nog zo dicht bij Nederland, dat ze hier bijna onze taal nog verstaan. En zo dichtbij, dat ik gewoon mijn werk in Nederland kan blijven doen. Je hoeft
niet bang (of blij?) te zijn dat ik wegga bij IMKO Vakopleidingen. Veel te leuk. 
 
Maar het is wel een hele  onderneming. Het is toch emigreren en niet gewoon verhuizen. Er komt zoveel meer bij kijken dan ik dacht. En dingen werken natuurlijk nét weer even anders dan wij gewend zijn. Daar had ik wel rekening mee gehouden, maar toch… Het is een heel gedoe. De makelaar, de notaris, een Duitse bankrekening, de auto moet een Duits kenteken krijgen, verzekeringen, nou ja, noem maar op. 
 
Toch denk ik dat als jij ooit besluit om je eigen onderneming – winkel dus − te beginnen, je wel tegen dezelfde dingen zal aanlopen als ik nu doe. Er komt veel meer bij kijken dan je van te voren had bedacht. Af en toe zul je het niet meer zien zitten en denken: het komt nooit af…. Maar wat zul je trots en blij zijn als de deuren eenmaal open zijn en iedereen kan binnenkomen. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor mij. We zitten nu nog even druk in de verbouwing, maar straks gooi ik die voordeur open en iedereen is dan welkom om een kijkje te nemen… eh… nou, iedereen?? Niet allemaal tegelijk een weekendje Duitsland komen doen, hoor!
 

Hou het gezond! Dan Oostrum

 
Bron: Lijfblad 4-2015
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017